Energie besparen | Veldhuis Advies

mijn woning verduurzamen | Particulier

Wanneer u uw (nieuwe) huis wilt verduurzamen zijn er verschillende aantrekkelijke regelingen en subsidies in de markt waar u gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan isolering, dubbel glas, zonnepanelen of een warmtepomp. Afhankelijk van het nieuwe energieverbruik kunnen de kosten van de (hypothecaire) lening vaak volledig worden betaald uit de opbrengst van de energiebesparing! We denken ook hier graag met u mee.

Benieuwd hoeveel energie u kunt besparen?

Doe de bespaarcheck! Op de website van VerbeterUwHuis.nl (initiatief van Milieu Centraal en de Rijksoverheid) kunt u eenvoudig checken op welke manieren u uw woning kunt verduurzamen. Met de bespaarcheck ziet u precies op welke punten u snel veel rendement kunt maken en hoeveel energie en geld u kunt besparen! Verbeter uw huis en zorg voor meer comfort, minder energiekosten en een beter milieu.

naar VerbeterUwHuis.nl

Hoe kan ik verduurzamen van mijn woning financieren?

uw hypotheek verhogen

Wilt u uw huis verduurzamen, maar beschikt u niet over voldoende eigen middelen? Dan kan het interessant zijn om uw hypotheek te verhogen. Zeker met de huidige lage rentestand kan het interessant zijn om uw hypotheek over te sluiten of een 'tweede' hypotheek af te sluiten. Voor energiebesparende maatregelen zijn er specifieke hypotheekproducten op de markt met gunstige voorwaarden. Het voordeel van het ophogen van uw hypotheek is dat u een langere looptijd heeft dan bij een 'gewone' lening of krediet. Dit betekent in de meeste gevallen lagere maandlasten of een grote leencapaciteit. Graag rekenen we in een hypotheekgesprek voor u uit of dit in uw situatie mogelijk en interessant is.

Direct contact opnemen

een nieuwe woning aanschaffen

Een nieuwe keuken of badkamer, een verbouwing of alleen een likje verf. De meeste mensen willen hun nieuwe woning naar hun eigen smaak maken. Maar vergeet niet dat dit het ideale moment is om ook energiebesparende maatregelen te nemen. Bij nieuwbouwwoningen is het sinds 1 juli 2018 zelfs niet meer verplicht om nieuwe huizen aan te sluiten op het gasnet. U kunt deze investeringen meefinancieren in uw hypotheek. In veel gevallen zijn hier extra aantrekkelijke mogelijkheden voor, zoals een EVB-bouwdepot (voor EnergieBesparende Voorzieningen) en verruiming van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Vraag hier gerust naar bij uw hypotheekgesprek met onze onafhankelijk adviseur!

Direct contact opnemen

Tip: Voor het aanbrengen van isolatiematerialen in woningen ouder dan twee jaar geldt het aantrekkelijke 9% btw-tarief.

een lening afsluiten

Het Stimulieringsfonds Volkshuisvesting (SVn) biedt samen met uw gemeente betaalbare leningen aan om het verduurzamen van uw woning, verbouwing of bedrijfspand te financieren. Zo kunt u met de Energiebespaarlening het bedrag van de energiebesparende werkzaamheden lenen, tot een maximaal van € 25.000. Maximaal 75% van de lening kunt u gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen, de rest moet besteed worden aan andere duurzame oplossingen. Op de website van het Nationaal Energiebespaarfonds kunt u eenvoudige berekenen of u in aanmerking komt voor de lening.

naar Nationaal Energiebespaarfonds

een subsidie aanvragen

Sommige gemeentes of provincies bieden ook subsidies aan om energiebesparing te realiseren. Zo kunnen particuliere huishoudens en zakelijke gebruikers (waaronder VVE's) die zelf duurzame energie willen opwekken sinds 4 januari 2016 subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De subsidie is afhankelijk van de gekozen maatregel en kan oplopen tot zo'n € 2.000!

naar de Energie subsidiewijzer

Belastingvoordelen

Wanneer u daarnaast als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de BTW op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Formeel bent u ondernemer vanaf het moment waarop u begint met stroom leveren aan het netwerk, dus vanaf de installatiedatum. Als u de btw op uw zonnepanelen wilt terugvragen, moet u uzelf dan ook aanmelden als ondernemer bij de Belastingdienst. Hoe dit in zijn werk gaat leest u  op de website van Milieu Centraal.

naar Milieucentraal.nl

Hypotheekadvies


Vraag het onze expert!

Graag helpen wij u bij het vergelijken van de voorwaarden en het kiezen van de meest geschikte hypotheek voor uw situatie.

0578 - 211 000 hypotheken@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld