• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Alleen goede preventie houdt cyberverzekering betaalbaar

Wanneer bedrijven hun cybersecurity niet beter op orde krijgen, dan kan het maar zo zijn dat de premies van cyberverzekeringen onbetaalbaar worden. Die voorspelling wordt gedaan door experts in de verzekeringsmarkt. Hoe pakt u dat als ondernemer het beste aan?

Alleen goede preventie houdt cyberverzekering betaalbaar

Voor verzekeringen in de ‘offline’ wereld is het verband tussen risico, preventie en premie glashelder: een rieten dak is een extra risico en dus eist de verzekeraar een brandblusser, bij bepaalde apparatuur hoort een sprinklerinstallatie en dure auto’s moeten op een voorgeschreven manier zijn beveiligd.

Staat uw achterdeur goed op slot?

In de online wereld is dat niet anders, ook daar probeert de verzekeraar het risico in te schatten en er een premie aan te hangen. Wanneer uw online hang- en sluitwerk ondermaats is, dan heeft de verzekeraar daar weinig trek in en zal eisen dat u de boel eerst eens op orde brengt óf een hoge premie berekenen. Verzekeraars doen dat ook omdat ze de schades zien toenemen. Het gaat bij een schade immers niet om alleen het betalen van losgeld na een ransomhack: er is ook productieschade omdat bijvoorbeeld veel logistieke systemen digitaal worden aangestuurd, er is reputatieschade, er kunnen boetes verschuldigd zijn omdat klantgegevens op straat liggen en u kunt als bedrijf zelfs (tijdelijk) helemaal plat komen te liggen.

Risicoscan voor het MKB

Weten hoeveel risico uw bedrijf loopt? Er zijn een aantal manieren om hier een inschatting van de te krijgen. Bijvoorbeeld via deze tool van de Rijksoverheid, of door ons cybersecurity adviespakket dat speciaal ontwikkeld werd voor ondernemers in het MKB. De aangesloten cyberweerbaarheidsexperts geven u een inschatting van de risicoklasse waarin uw onderneming valt en de maatregelen die u moet nemen om het risico verzekerbaar te houden.

Tip!

Een van de voordelen van een cyberverzekering is dat er vaak direct bijstand geboden wordt bij een aanval: een speciaal cyberteam biedt ondersteuning, zoekt naar oplossingen en handelt bijvoorbeeld de mogelijke afpersing voor u af.

Meer informatie over cyber?

Wilt u meer weten over de voorwaarden en premies van een cyberverzekering, raadpleeg dan uw adviseur. Die kan u precies vertellen welke maatregelen u (nog) moet treffen, wil de verzekeraar u accepteren. Ook kan hij de juiste verzekeringsdekking adviseren. Neem contact op via [email protected] of bel 0578 699 789 voor het maken van een (digitale) afspraak.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven