Cyber Security adviespakket | Veldhuis Advies

Dacht u, dit overkomt mij niet?
Bescherm uw bedrijf tegen cybercriminaliteit!

Cyber security

Wist u dat 55% van alle MKB-bedrijven het afgelopen jaar minimaal één keer slachtoffer is geworden van cybercriminaliteit? Gemiddelde schadepost is maar liefst € 340.500 aan herstelkosten en beperking van de schade. Tijd dus voor een goede cyber security!

De wereld digitaliseert enorm snel. Niet alleen wij spelen hierop in, ook criminelen doen dat. Zelfs zo sterk, dat cybercriminaliteit de meest voorkomende vorm van criminaliteit is anno 2020. Vrijwel dagelijks zijn er in nieuwe krantenkoppen te vinden over datalekken, hacking en andere vormen van cybercriminaliteit. Als organisatie is het dan ook enorm belangrijk om uw systemen en gegevens goed te beveiligen. Doet u dat niet, dan kan de schade enorm zijn.

Hoe kan Veldhuis Advies helpen?

In kaart brengen van uw risico's door de cyberweerbaarheidsscan

Bewustzijn en weerbaarheid creëren bij uw medewerkers

Cyber Secure met een top verzekering

Onafhankelijke partner: uw belang voorop bij schades

Providerboog met gespecialiseerde partners

Bent u al Cyber Secure ?

Iedere ondernemer die klantgegevens bewaart en bewerkt, loopt het risico op een datalek. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door menselijk handelen. Het kan iedereen overkomen. Een datalek is erg vervelend en kan leiden tot imagoschade. Daarom is het belangrijk om bewustzijn bij uzelf en uw medewerkers te creëren hoe u veilig met gegevensverwerking omgaat. Dat betreft niet alleen de eigen, dagelijkse werkzaamheden, zoals het versturen van e-mails en opslaan van gegevens op verschillende systemen of in de cloud. Maar het gaat ook om het herkennen van cybercriminaliteit, zoals phishing en CEO fraude. Hoe heeft u uw informatiebeveiliging geregeld?

Het Cyber Security adviespakket van Veldhuis Advies

De ene cyberaanval is de andere niet. Sommige aanvallen zal een organisatie niet eens hebben gemerkt, een ander is zodanig groot dat het een faillissement tot gevolg heeft. Om u en uw organisatie weerbaarder te maken tegen cybercriminaliteit, bieden wij u het Cyber Security adviespakket aan, speciaal voor MKB-ers. Wij geloven namelijk dat voorkomen beter is dan genezen. Met dit pakket krijgt u inzicht in uw informatiebeveiliging en verzekert u de risico's die u daarbij loopt, waardoor uw organisatie weerbaarder wordt tegen cyberrisico’s.

Cyberweerbaarheidsscan

Wist u dat minder dan 5% van alle ICT-bedrijven thuis is in cyber security? Hackers weten continu nieuwe ingangen te vinden om systemen aan te vallen. Daarom is het belangrijk dat u regelmatig updates op uw systemen uitvoert en ook dagelijks een back-up maakt van de data die in uw bedrijf om gaan. En in hoeverre zijn uw medewerkers bedacht op phishing of CEO-fraude? Hoe gaan zij om met bedrijfsgegevens op hun privé laptops en telefoons? Zeker nu iedereen thuiswerkt is dit een groeiend risico!

Tijdens de cyberweerbaarheidsscan gaan wij aan de hand van een uitgebreide vragenlijst met u in gesprek om uw behoeftes te inventariseren en uw huidige situatie te analyseren. Op basis hiervan maken we een rapportage die vervolgens door een cyber security specialist met u wordt besproken. De producten en adviezen die hieruit voortkomen kunt u dan naar eigen inzicht inrichten.

Wat houdt de cyberweerbaarheidsscan in?

 • Intake
  Een persoonlijk intakegesprek met een adviseur van Veldhuis Advies. Dit gesprek duurt zo'n 30 minuten.
 • Inventarisatieformulier
  U vult een vragenlijst in, op basis waarvan wij uw huidige situatie kunnen inventariseren. Dit kost ook ongeveer 30 minuten van uw tijd.
 • Cyber Security consult
  Op basis van het intakegesprek en de vragenlijst plannen wij een consult voor u in met een Cyber Security specialist. Hierin wordt het rapport besproken en er vindt een verdieping plaats. De specialist geeft u advies over het verbeteren van uw weerbaarheid. Zo heeft u concrete actiepunten waarmee u aan de slag kunt. Het consult duur 1 à 2 uur.

Wat zijn de kosten?

Met de cyberweerbaarheidsscan heeft u een goed inzicht in de risico’s die u loopt en worden er aanbevelingen gedaan om tot een betere informatiebeveiliging en digitale weerbaarheid te komen. De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit en de omvang van uw onderneming. Ter illustratie: voor een bedrijf met één locatie en 10 werknemers in dienst bedragen de kosten € 350,- .

Met de uitkomst van de cyberweerbaarheidsscan kunt u zelf aan de slag met uw eigen IT-er om uw informatiebeveiliging te optimaliseren. Ook kunt u korting krijgen op uw cyberriskverzekering die u via Veldhuis Advies afsluit.

Onze partner

Door de verdere digitalisering ontstaat er een steeds grotere noodzaak tot cyber weerbaarheid (cyber resilience). MiCRe is uitermate goed in staat om met een uniek ecosysteem van mensen en middelen organisaties te helpen om weerbaarder te worden tegen cyber criminaliteit.

CYBERVERZEKERING

Schadebedragen veroorzaakt door cybercriminaliteit kunnen gigantisch oplopen. Eén van de grootste cyberrisico's is bijvoorbeeld Malware: er wordt ingebroken op uw systemen en deze kunnen platgelegd worden. Soms wordt er losgeld gevraagd. Wanneer u een tijd lang minder of geen omzet kunt draaien, dan komt ook de continuïteit van uw bedrijf in het geding. Een cyberverzekering biedt uitkomst. Hoewel veel organisaties online werken en denken geen cyberverzekering nodig te hebben, zouden wij dit toch vrijwel altijd aanraden.

Waarvoor bent u verzekerd?
Op een cyberverzekering zijn de volgende dekkingen van toepassing:

 • Kosten door bedrijfsonderbreking
  Als door een virus uw netwerk wordt gegijzeld kunt u te maken krijgen met bedrijfsstilstand. Dit is de periode waarover u niet kunt beschikken over de data van uw organisatie.
 • Forensisch onderzoek
  Bij iedere cyberaanval wordt een onderzoek gedaan naar de oorzaak en oplossing van de aanval. Dit wordt gedaan door specialistische onderzoekers en kan aardig in de papieren lopen.
 • Aansprakelijkheidsclaims
  Wanneer persoonsgegevens op straat komen te liggen kunnen er aansprakelijkheidsclaims komen.
 • Boetes Autoriteit Persoonsgegevens
  De AP kan u een boete opleggen vanuit de AVG. Dit als gevolg van het op straat belanden van data en persoonsgegevens.
 • Betalen losgeld
  In sommige gevallen eisen cybercriminelen losgeld in ruil voor de versleutelde data. Afhankelijk van de situatie, kan besloten worden om hieraan mee te werken. Begeleiding hierbij valt ook onder de dekking.
 • Incident Response Team
  Dit team is 24/7 voor u beschikbaar met raad en daad over bijvoorbeeld juridische ondersteuning en interne/externe communicatie over het data. Zo voorkomt u dat u met een verkeerd beeld in de pers komt.
 • CEO-fraude (beperkt)
  De dekking voor CEO-fraude valt niet altijd onder de dekking. Dit verschilt per verzekeraar.

Wat zijn de kosten?

Ook bieden sommige verzekeraars dekking tegen imagoschade, zover dit niet onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering valt. De premie van de cyberriskverzekering is afhankelijk van uw bedrijf en branche. Als u de cyberweerbaarheidsscan heeft laten uitvoeren, kan u korting krijgen op uw verzekering. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Veldhuis Advies, uw partner in cyber security

Als ondernemer wilt u zich geen zorgen maken over uw informatiebeveiliging. Dit is een vak apart en u laat zich hierbij graag volledig ontzorgen. Daar komen wij in beeld. Als risicomanager regelen we uw cyber security, zodat u zich kan richten op het ondernemerschap. We kijken samen met u naar de risico's en hoe u die kunt verkleinen. En hoe kunt u bewustzijn creëren bij uw werknemers? Wanneer er toch schade ontstaat, kunnen wij snel en belangenloos schakelen om uw schade op te lossen. Zo staan we altijd voor u klaar, ook buiten kantooruren.

Neem gerust contact met ons op via tel. 0578-699789 of via bedrijven@veldhuisadvies.nl.

Uw informatiebeveiliging goed regelen?


Meer informatie over Cyber Security

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

0578 - 699 789 bedrijven@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

 • * verplicht veld