Cybersecurity Adviespakket | Veldhuis Advies


Bescherm uw bedrijf tegen cybercriminaliteit!

 

Cybersecurity

Cybercriminaliteit, u hoort er net als wij vast steeds vaker over. In het nieuws, bij collega-ondernemers. MKB-ondernemingen zijn extra vatbaar voor deze vorm van criminaliteit. Er zijn vaker zwakke plekken in de beveiliging en deze bedrijven bezitten een weelde aan informatie van hun klanten. Dit maakt dat ook uw onderneming een aantrekkelijk doelwit is. Ruim 60% van alle MKB-ers wordt minstens één keer slachtoffer van een cyberaanval. Dit kan verregaande gevolgen hebben voor een onderneming. Herstel- en schadebeperkingskosten lopen al snel in de papieren en kosten gemiddeld meer dan €300.000.

Tijd dus voor een goede cybersecurity! 

Natuurlijk kunt u zich verzekeren tegen schade door een cyberaanval, maar als risicomanager geloven wij dat er meer is dan alleen verzekeren. Daarom hebben we met specialisten op het gebied van cybersecurity en cyberweerbaarheid een concept ontwikkeld dat de combinatie maakt tussen preventie én verzekeren.

Hoe kan Veldhuis Advies helpen?

In kaart brengen van uw risico's door de cyberweerbaarheidsscan

Bewustzijn en weerbaarheid creëren bij uw medewerkers

Bedrijfscontinuïteit gegarandeerd met een top verzekering

Onafhankelijke partner: uw belang voorop bij schades

Samenwerkingsverband met gespecialiseerde partners

Het Cybersecurity Adviespakket van Veldhuis Advies

De ene cyberaanval is de andere niet. Sommige aanvallen merkt u wellicht niet eens, de anderen zijn dusdanig beschadigend dat de continuïteit van uw bedrijf in gevaar komt. Het gaat echter niet alleen om uw financiële veiligheid, maar ook de privacy van uw klanten en medewerkers. Cyberweerbaar zijn is waar het om draait. Hoe zijn de informatiebronnen van uw onderneming beveiligd en welke maatregelen treft u om cyberaanvallen en datalekken te voorkomen? Om risico's te verminderen en ondernemingen te verzekeren tegen de financiële schade van cyberaanvallen is het Cybersecurity Adviespakket speciaal voor MKB'ers in het leven geroepen. In het adviespakket werken cybersecurity specialisten hand in hand samen met de risicomanagers en verzekeringsexperts van Veldhuis Advies. De combinatie van cyberweerbaarheidsscan en verzekeringsadvies zorgt ervoor dat u precies weet welke zwakken plekken u moet beveiligen en welke risico's u het beste af kunt dekken met een passende cyberrisicoverzekering.

INTAKE

Als eerste kennismaking vindt er een persoonlijk intakegesprek plaats met een adviseur van Veldhuis Advies. Dit kan digitaal, telefonisch of persoonlijk. Aan de hand van de informatie over uw bedrijf gaat de verzekeringsspecialist aan de slag met een risicoanalyse en een offertetraject dat op maat gemaakt wordt voor uw onderneming.

 

 

INVENTARISATIE

Om uw huidige cyberweerbaarheidsniveau te bepalen vult u een uitgebreide vragenlijst in. Deze vragenlijst is opgesteld door onze cybersecuritypartner en focust op zowel uw digitale beveiliging als de mate van bewustzijn binnen uw organisatie. Het invullen van de inventarisatievragenlijst kost u ongeveer 30 minuten. Na deze inventarisatie kan de cybersecurity-expert gaan analyseren.

 

CONSULT

U plant een consult met een gespecialiseerde cybersecurityspecialist. We stellen een uitgebreid rapport op dat alle zwakke plekken én verbetermogelijkheden blootlegt. Tijdens het consult ontvangt u advies en een concreet plan voor het verbeteren van uw cyberweerbaarheid en het afsluiten van een cyberrisicoverzekering die perfect bij uw situatie past.

 

 

De Cyberverzekering voor bedrijven

Met een cyberverzekering voor bedrijven bent u uitgebreid verzekerd tegen de gevolgen van verschillende cyberincidenten. De verzekering biedt een financiële vergoeding voor de schade die u oploopt. En, als u daarvoor aansprakelijk bent, vergoedt het ook schade aan derden als gevolg van een cyberincident. De volgende dekkingen vallen onder de cyberverzekering:

Kosten door bedrijfsonderbreking 

Als door een virus of inbraak uw netwerk wordt gegijzeld kunt u te maken krijgen met bedrijfs-
stilstand. De cyberverzekering vergoedt de schade die hierdoor wordt veroorzaakt.

Kosten voor forensisch onderzoek 

Bij iedere cyberaanval wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak en oplossing van de aanval. Dit wordt gedaan door specialistische onderzoekers.

 

Aansprakelijkheidsclaims

Wanneer persoonsgegevens vrij komen na een cyberaanval kunnen er aansprakelijkheidsclaims komen. De cyberverzekering vergoedt deze claims.

 

 

Boetes Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens kan u een boete opleggen vanuit de AVG. Dit als gevolg van het op straat belanden van data en persoonsgegevens van uw klanten.

 

Betalen losgeld

U krijgt hulp wanneer er bij een cyberaanval om losgeld wordt gevraagd. Afhankelijk van de situatie wordt ook het te betalen losgeld vergoed.

Incident Response Team

Het team staat 24/7 voor u klaar met raad en daad over bijvoorbeeld juridische ondersteuning en interne/externe communicatie over het datalek.

CEO-fraude (beperkt)

De dekking voor CEO-fraude valt niet altijd onder de dekking. Dit verschilt per verzekaar.

 

Offerte op maat

Neem contact op met de verzekeringsspecialisten van Veldhuis Advies voor een op maat gemaakte offerte voor een cyberverzekering.

 

Praktische tips van deskundigen

'Zorg dat u uw klantenbestand beschermt'

Niet alleen grote organisaties worden door cybercriminelen gegijzeld of financieel pijn gedaan. Ook MKB-ondernemers kunnen doelwit zijn. Maar cyberweerbaarheid is voor accountants ook een zakelijke kans. Cybersecurityspecialist Ramon van Ingen en ondernemer Dick Vos geven hun meest praktische tips aan administratie- en accountantskantoren.

Lees het hele artikel hier

 

Veldhuis Advies, uw partner in cybersecurity

Als ondernemer wilt u zich geen zorgen maken over uw informatiebeveiliging. Dit is een vak apart en u laat zich hierbij graag volledig ontzorgen. Daar komen wij in beeld. Als risicomanager regelen we uw cyber security, zodat u zich kan richten op het ondernemerschap. We kijken samen met u naar de risico's en hoe u die kunt verkleinen. En hoe kunt u bewustzijn creëren bij uw werknemers? Wanneer er toch schade ontstaat, kunnen wij snel en belangenloos schakelen om uw schade op te lossen. Zo staan we altijd voor u klaar, ook buiten kantooruren.

Neem gerust contact met ons op via tel. 0578-699789 of via bedrijven@veldhuisadvies.nl.

Uw informatiebeveiliging goed regelen?


Meer informatie over Cyber Security

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

0578 - 699 789 bedrijven@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld