Woonlastenverzekering, zinvol of niet? | Veldhuis Advies

Woonlastenverzekering, zinvol of niet?

Filter

Woonlastenverzekering, zinvol of niet?

Na regen komt zonneschijn

Een woonlastenverzekering kan uitkomst bieden als uw inkomsten dalen vanwege arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Maar is zo’n verzekering wel nodig? Of hebben andere oplossingen de voorkeur?

Wanneer uw inkomen daalt, kan het zo zijn dat u uw woning moet verkopen omdat u de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Met een woonlastenverzekering verkleint u dat risico. Deze verzekering keert gedurende een bepaalde periode (een deel van) uw maandelijkse hypotheeklasten uit.

Overheid en werkgever

De woonlastenverzekering is vooral een uitkomst als het vangnet bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid klein is. Want hoe is het dan met uw inkomsten gesteld? De overheid biedt oplossingen in de vorm van de WIA (arbeidsongeschiktheid) en de WW (werkloosheid). Maar niet iedereen komt in aanmerking voor deze regelingen of de duur ervan is maar kort. Bovendien is ook met deze uitkeringen een inkomensdaling reëel. Vaak hebben werkgevers daarom aanvullende maatregelen getroffen om inkomstendalingen van hun medewerkers te beperken. Is dat ook zo op uw werk?

Eigen oplossingen

Zijn de uitkeringen die u bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid kunt krijgen onvoldoende? Dan heeft u misschien zelf nog mogelijkheden om de inkomensachteruitgang het hoofd te bieden. Heeft u bijvoorbeeld een partner met een inkomen die wellicht meer uren kan gaan werken? Of heeft u vermogen waar u over kunt beschikken? Dan is uw inkomen aangevuld. Een andere oplossing is om te bezuinigen op bepaalde uitgaven.

Verschillende verzekeringen

De markt biedt een keur aan woonlastenverzekeringen en de voorwaarden en dekkingen verschillen sterk. Het hangt van uw persoonlijke wensen af welke verzekering bij u past. Verzekert u bijvoorbeeld alleen arbeidsongeschiktheid of ook werkloosheid? Na hoeveel maanden moet de uitkering ingaan? Moet de verzekering ook uitkeren bij rugklachten of psychische problemen? Bij welke mate van arbeidsongeschiktheid wilt u een uitkering ontvangen? En hoe lang wenst u een uitkering te ontvangen? Hoe meer u verzekert, des te hoger is de premie.

Zekerheid over uw inkomen

Verdiept u zich eens in uw inkomenssituatie bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Maakt u zich zorgen? Neem dan contact met ons op via tel. (0578) 211 000 of fpdesk@veldhuis-advies.nl. Wij bespreken met u hoe uw financiële situatie er in die gevallen uit komt te zien. Vervolgens gaan we na of een woonlastenverzekering voor u een goede oplossing is en welke vorm het beste bij u past. Of bieden andere maatregelen meer soelaas? Dan brengen we die zeker onder uw aandacht.

Theo Hanekamp
Erkend Hypothecair Planner (EHP), Financieel Adviseur
Dit artikel is geschreven door:

Theo Hanekamp is woonachtig in Heerde met zijn vrouw en 3 kinderen. Hij begeleidt en adviseert klanten bij financiële vraagstukken.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld