Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor mij als ondernemer? | Veldhuis Advies

Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor mij als ondernemer?

Filter

Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor mij als ondernemer?

handicap_werk

Raak je als ondernemer arbeidsongeschikt, dan kan het zijn dat je je eigen beroep niet meer kunt uitvoeren en iets heel anders moet gaan doen. Misschien zijn er mogelijkheden binnen je eigen bedrijf om een andere taak uit te voeren, maar het kan ook zijn dat je volledig arbeidsongeschikt wordt verklaard. Voor jou als ondernemer ben je niet automatisch verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Dit betekent dus dat je geen inkomen ontvangt als je niet kunt werken. Je valt immers niet onder de verzekering van een werkgever. Wel kun je het verzekeren van je inkomen bij arbeidsongeschiktheid zelf regelen.

Wat als je ziek wordt?

Als je als ondernemer ziek wordt, heb je geen recht op een uitkering vanuit de WIA. Dat betekent dus dat je als ondernemer (tijdelijk) zonder inkomsten zit.

Wat als je gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt?

Je kunt tijdelijk arbeidsongeschikt zijn en na verloop van tijd weer volledig aan het werk gaan, bijvoorbeeld bij een gebroken been of als je zwanger bent. Maar het kan ook zijn dat je gedeeltelijk arbeidsongeschikt blijft. Misschien kun je in dat geval nog voor een deel je eigen werk uitvoeren en minder uren gaan werken. Het kan ook zijn dat het niet meer lukt om je eigen beroep uit te oefenen. In dat geval zal je moeten kijken naar andere mogelijkheden. Misschien kun je een andere functie uitoefenen, binnen je eigen bedrijf of ergens anders.

Wat als je volledig arbeidsongeschikt raakt?

Raak je volledig arbeidsongeschikt, dan geldt dat je als ondernemer niet automatisch recht hebt op een uitkering. Ben je niet verzekerd, dan ontvang je geen inkomen. Bepaal vooraf het risico dat je loopt als jouw inkomen door arbeidsongeschiktheid komt te vervallen.

Wat als je je eigen bedrijf kunt laten doordraaien?

Het kan zijn dat je een eigen bedrijf hebt dat kan blijven bestaan, ondanks dat jij niet meer kunt werken. Kijk goed of je voldoende inkomen uit je eigen bedrijf kunt halen.

Wat als je je inkomen wilt verzekeren?

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je je als zelfstandige verzekeren voor de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Je wilt er immers wel zeker van zijn dat je je vaste lasten kunt blijven betalen. Raak je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt, dan ontvang je met deze verzekering alsnog een (aanvulling op je) inkomen.

Lees hier meer over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor particulieren.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld