Verkoopplannen? Regel nu vast het energielabel voor uw woning! | Veldhuis Advies

Verkoopplannen? Regel nu vast het energielabel voor uw woning!

Filter

Verkoopplannen? Regel nu vast het energielabel voor uw woning!

Head Rijtjeshuis

Wanneer u uw woning wilt verkopen, bent u verplicht een energielabel te kunnen aantonen. Vanaf volgend jaar wordt dit energielabel fors duurder. Nu betaalt u nog geen tientje, aangezien alles online gebeurt. Volgend jaar zult u bijna tweehonderd euro moeten neerleggen. Dat komt vooral omdat een huis in 2021 persoonlijk bezocht moet worden voor een label. De belangenafdeling van Vereniging Eigen Huis (VEH) is tegen de maatregel en roept huiseigenaren op om nog dit jaar een goedkoop energielabel aan te vragen. Heb je eenmaal een definitief energielabel, dan is die tien jaar geldig. Dus ook wanneer u van plan bent binnenkort uw huis te verkopen, is het verstandig om deze nu vast aan te vragen.

Energielabel alleen profijtelijk voor energieadviseur

De VEH is niet te spreken over de maatregel die minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren volgend jaar invoert. Het is alleen duurder, maar volgens hen niet beter. “Dat is onbegrijpelijk. Het nieuwe energielabel jaagt mensen alleen op kosten en biedt geen extra perspectief voor het verduurzamen van je huis”, zegt VEH-directeur Cindy van de Velde.

Het huidige energielabel kun je helemaal online regelen. Ollongren wil dat in de toekomst alleen professionals de energieprestaties van een woning mogen bepalen. Zij moeten het vloer- en geveloppervlak inmeten, en bijvoorbeeld het type cv vastleggen. Eigen Huis vreest voor opeenstapeling van kosten waardoor het draagvlak voor de energietransitie alleen maar afkalft.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het verkopen van uw huis? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via fpdesk@veldhuis-advies.nl of door te bellen naar (0578) 211 000.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld