• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1
Waar betaalt u voor?

Helder en transparant

Een van onze kernwaarden is 'Eerlijk' en dat betekent ook duidelijk zijn over de manier waarop wij beloond worden. Ook wij moeten kunnen blijven bestaan, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Daarom proberen we waar mogelijk een vast bedrag per polis te vragen, in plaats van een premie-afhankelijke vergoeding. Of u ontvangt van ons een offerte of u sluit een abonnement af. In ieder geval weet u altijd vooraf waar u aan toe bent.

Waar betaalt u voor?

De financiële vergoeding van ons advies en onze dienstverlening verschilt per product.

Vaste vergoeding bij privé verzekeringen in volmacht

Sluit u uw particuliere schadeverzekeringen in ons particuliere pakket, het NLG privé pakket? Dan betaalt u geen premie-afhankelijke vergoeding meer. In plaats daarvan ontvangen wij een vaste vergoeding per polis. Die vergoeding is afhankelijk van de soort verzekering die u afsluit en dus ongeacht de hoogte van de premie voor die verzekering. Deze beloning zorgt ervoor dat wij u doorlopend van dienst kunnen zijn met onafhankelijk advies, bij schadebehandeling en wijzigingen.

Premie-afhankelijke vergoeding bij overige schadeverzekeringen

Bij de rest van de schadeverzekeringen, met uitzondering van individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, is onze beloning onderdeel van de prijs van het product. De verzekeraar verleent ons een premie-afhankelijke vergoeding. Als u de premie voor de verzekering heeft betaald, dan heeft u ook betaald voor onze dienstverlening, tenzij wij vooraf samen iets anders hebben afgesproken.

Directe beloning bij levensverzekeringen, hypotheken en pensioenen

Bij levensverzekeringen, hypotheken, pensioenen en lijfrentes, betalingsbeschermers, overlijdensrisicoverzekeringen, uitvaartverzekeringen, individuele inkomensverzekeringen en beleggingsrekeningen zijn de kosten van onze dienstverlening nooit onderdeel van de prijs van het product. Voor deze producten kunt u bij ons kiezen uit verschillende vormen van directe beloning. Daarbij is bij ons het eerste uur altijd bedoeld om geheel vrijblijvend te kijken waarvoor u ons heeft benaderd en wat wij voor u kunnen betekenen. Na afloop kunt u beslissen of en hoe u verder gebruik wilt maken van onze diensten. Het aantal uren dat aan het advies is te besteden is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen en de complexheid van het advies. Voorafgaand aan het adviestraject maken wij voor u een inschatting van de kosten die wij in rekening zullen brengen.

In onze dienstenwijzer hieronder kunt meer lezen over onze dienstverlening en beloning. Zo weet u waar u aan toe bent en wat u van ons mag verwachten.

Belangrijke documenten

We hebben een aantal van onze belangrijke documenten hier voor u op een rijtje gezet. 

Eenvoudig vergelijken

In de vergelijkingskaart vindt u een overzicht van de kosten die een financiële dienstverlener of adviseur voor financieel advies vraagt en een beschrijving van de werkzaamheden. Elke adviseur werkt met een standaard sjabloon voor de vergelijkingskaart. Hierdoor ziet deze er bij elke adviseur of financieel dienstverlener hetzelfde uit. Zo kunt u financieel dienstverleners makkelijker met elkaar vergelijken.

Iedere vergelijkingskaart gaat uit van vijf stappen van financiële dienstverlening. Deze stappen geven op hoofdlijnen het proces weer dat u met een financieel dienstverlener kunt doorlopen en welke werkzaamheden de dienstverlener per stap voor u verricht. Bij de eerste stap verdiept hij zich in uw financiële situatie en bij de laatste stap komen de werkzaamheden aan de orde die hij al dan niet kan uitvoeren ná het sluiten van het product.

Ook bevat de vergelijkingskaart een schatting van de prijs voor de werkzaamheden. De prijs is een gemiddelde of een indicatie. Deze informatie is dus niet specifiek afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Afhankelijk van uw adviesvraag zijn er verschillende varianten. De vergelijkingskaarten van Veldhuis Advies kunt u hierboven downloaden.

Scroll naar boven