Gereedschap wordt door bende uit busjes gestolen | Veldhuis Advies

Gereedschap wordt door bende uit busjes gestolen

Filter

Gereedschap wordt door bende uit busjes gestolen

In de afgelopen weken zijn er in de regio ’t Harde, Heerde en Elspeet tientallen busjes opengebroken. Uit de busjes wordt vooral gereedschap gestolen. De politie is een onderzoek gestart, maar de daders zijn nog niet gevonden. Lezen we in de Stentor.

Met zwaar gereedschap gaten gemaakt

In het holst van de nacht worden de busjes met zwaar gereedschap te lijf gegaan. Er worden grote gaten in de zijkant van de busjes geslagen of gesneden waardoor de dieven in de busjes kunnen reiken om de deur op te maken en gereedschap buit te maken.

Dat lukt in enkele gevallen, maar bij iedere inbraakpoging ontstaat er grote schade die voor de eigenaren in de duizenden euro’s kan lopen. De brutale dieven zijn geregistreerd op camerabeelden, maar zowel de politie als buurtpreventie heeft ze nog niet kunnen betrappen. Er wordt vanuit gegaan dat de inbraken steeds door dezelfde personen worden uitgevoerd.

Hoe bescherm ik mijn bestelauto’s en gereedschappen voor deze dieven?

Voorkomen is natuurlijk beter dan een beroep moeten doen op de verzekering. Zorg dus eerst dat de bestelwagens altijd op slot staan. Parkeer waar mogelijk binnen of achter een hek. Is dat niet mogelijk, parkeer uw wagen dan in het zicht, bijvoorbeeld onder een lantaarnpaal. Dit maakt de bestelbus een minder aantrekkelijke prooi.

Hoe zit het met de verzekering bij inbraak in een bestelbus?

De goederen die vervoerd worden in een bestelbus of bedrijfswagen kunt u verzekeren met een ‘eigen vervoerverzekering’. Wordt er dus gereedschap gestolen uit uw bestelwagen, dan dekt deze verzekering de schade die daardoor ontstaat.

De schade aan de bestelauto zelf, bijvoorbeeld het gat in de deuren zoals bij deze brutale inbraken, wordt vergoed vanuit de zakelijke autoverzekering. Let wel op, met alleen een WA-dekking wordt diefstal- en inbraakschade niet gedekt. Dat is net als bij een gewone personenauto pas bij Beperkt of Volledig Casco het geval.

Is er ingebroken in uw bestelwagen en heeft u deze via Veldhuis Advies verzekerd? Meld uw schade dan zo snel mogelijk bij onze schadeafdeling. Mail schade@veldhuisadvies.nl of bel 0578 699 777.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de zakelijke motorrijtuigenverzekering voor uw bestelauto of de eigen vervoerverzekering voor uw goederen of gereedschap? Stel ons uw vragen via bedrijven@veldhuisadvies.nl of bel 0578 699 789. We helpen u graag!

Bron foto’s: Facebook Jan Olthuis

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld