Autoverzekering | Veldhuis Advies

Autoverzekering

Motorrijtuigenverzekering

Er zijn verschillende dekkingen mogelijk bij een autoverzekering. Welke dekking verstandig is om te nemen hangt af van de leeftijd van de auto: hoe ouder de auto, hoe lager de dagwaarde van de auto, hoe lager dan ook de uitkering van de verzekering is bij schade. Vaak wordt daarom voor auto's ouder dan 10 jaar alleen nog voor een WA-dekking gekozen.

In het overzicht hieronder ziet u wat er per autoverzekering gedekt wordt:

Aanvullende verzekeringen

Naast bovenstaande dekkingen is het vaak ook verstandig om een aanvullende dekking voor inzittenden (incl. bestuurder!) te nemen. Die zijn namelijk niet standaard meeverzekerd. Deze aanvullende verzekering dekt de schade voor inzittenden bij een ongeval (letselschade, invaliditeit en overlijden) en kan uitgebreid worden met een dekking voor schade aan bijv. bagage en kleding van de inzittenden.

Sommige verzekeraars bieden daarnaast een 'no-claim' beschermer, waarbij je één keer per jaar een schade kunt claimen bij de verzekering zonder dat dit direct gevolgen heeft voor de premie. Dit heeft alleen voordeel wanneer u langere tijd bij die verzekeraar wilt blijven, want deze aanvulling beschermt niet uw schadevrije jaren of no-claimkorting bij een volgende verzekeraar.

Ook met betrekking tot rechtsbijstand zijn er aanvullende verzekeringen beschikbaar: verhaalsrechtsbijstandverzekering (wanneer u de tegenpartij aansprakelijk wilt stellen voor de schade), rechtsbijstand voor motorrijtuigen (+ rechtshulp bij ongevallen, conflicten of strafvervolging met uw auto), of de nog uitgebreidere rechtsbijstand voor verkeer (+ conflicten met voetgangers of fietsers).

 

Wilt u buiten kantooruren een autoverzekering afsluiten of wijzigen?

Dat is geen probleem! Vul onderstaand formulier in en u bent verzekerd vanaf de datum dat wij het bericht ontvangen hebben (tenzij anders door u vermeld).


Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld