Elektrische auto verzekeren fors duurder dan auto op benzine | Veldhuis Advies

Elektrische auto verzekeren fors duurder dan auto op benzine

Filter

Elektrische auto verzekeren fors duurder dan auto op benzine

Als u overstapt van een benzineauto naar een elektrische auto, betaalt u ruim 200 euro per jaar meer voor uw autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Een elektrische auto is nog steeds flink duurder om te verzekeren dan een vergelijkbare benzineauto”, zegt Amanda Bulthuis, financieel expert van Geld.nl.

Geld.nl onderzocht voor acht verschillende elektrische auto’s, zowel nieuwe als tweedehandse modellen, wat het kost om deze te verzekeren. De vergelijkingssite er keek daarbij ook wat het kost om een vergelijkbare benzineauto te verzekeren. Hieruit blijkt dat je voor een elektrische auto 10 tot 25 euro per maand meer betaalt. Dit komt dus neer op 120 tot 300 euro per jaar.

Schadelast

“Een elektrische auto heeft een hogere aanschafprijs en is, vooral door het accupakket, veel zwaarder dan een auto op benzine”, zegt Bulthuis. “Hierdoor is de premie voor de autoverzekering bij elektrische auto’s hoger. Daarnaast is de schadelast voor verzekeraars bij elektrische auto’s hoger.”

Elektrisch rijden kan toch goedkoper zijn

Bulthuis: “Bij uw keuze tussen een elektrische auto en een benzineauto is het dus belangrijk om rekening te houden met de hogere verzekeringspremie. “Dat is toch een grote maandelijkse kostenpost. Maar daar staat wel tegenover dat u voor een elektrische auto tot 2025 geen wegenbelasting betaalt en opladen vaak goedkoper is dan benzine tanken. Die besparingen wegen waarschijnlijk wel op tegen de hogere verzekeringspremie. Alleen door rekening te houden met al die kostenposten, kunt u berekenen wat de beste keuze is.”

Forse premieverschillen

Geld.nl zag in het onderzoek ook dat juist bij de elektrische auto’s de premieverschillen tussen de verzekeraars groot zijn. “Gemiddeld was het verschil tussen de goedkoopste en duurste verzekering bij de elektrische auto’s 80 euro per maand. Dat is 960 euro per jaar. Het loont dus om verschillende autoverzekeringen te vergelijken, zeker als u een elektrische auto gaat verzekeren”, aldus Bulthuis.

 

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld