• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

U wilt wel besparen, maar kunt u dat ook?

Het jaar 2022 is voor velen niet in de koude kleren gaan zitten. Het was het jaar waarin dichtbij een oorlog begon. Het jaar waarin de prijzen veel harder stegen dan de lonen, waardoor 42% van de huishoudens te maken kreeg met betalingsproblemen. Een jaar waarin de hypotheekrente verviervoudigde. Helaas zijn voor velen deze financiële problemen met de ingang van het nieuwe jaar nog niet verholpen. Juist in zo’n periode is het belangrijk overzicht te blijven houden op uw financiële situatie. Dat overzicht is nodig om verantwoorde keuzes te maken, zodat u beter opgewassen bent tegen de ontwikkelingen en uitdagingen die 2023 u zal brengen.

U wilt wel besparen, maar kunt u dat ook?

Als financieel adviseur praten wij met onze relaties over wíllen en kúnnen. Als u bepaalde risico’s wilt lopen, dan is de vervolgvraag of u het risico ook kúnt lopen. We geven een eenvoudig voorbeeld:

Kunt u de mogelijke schade dragen?

Iemand heeft al jaren een zorgverzekering met een standaard eigen risico van € 385,- per jaar. Dit verplichte eigen risico kan vrijwillig verhoogd worden met bijvoorbeeld € 500,- tot een bedrag van € 885,-. U krijgt dan korting op de premie die u moet betalen. Maar als u onverwachts veel zorg nodig heeft, moet u mogelijk € 885,- uit eigen zak betalen in plaats van € 385,-. De vraag is of de klant dit risico kán dragen als er bijvoorbeeld weinig spaargeld is om deze onverwachte zorgkosten te betalen.

Wat geldt voor de zorgverzekering, geldt ook voor bijvoorbeeld de overlijdensrisicoverzekering (ORV) of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Elke keer weer is het verstandig om de twee vragen te stellen: wilt u het risico lopen? En kunt u de kosten dragen als een ongewenste gebeurtenis zich voordoet?

Hulp bij opstellen financieel overzicht

Als financieel adviseur helpen wij graag bij het opstellen van een financieel overzicht. Misschien zijn er zaken waarop u kunt besparen. In een tijd met veel veranderingen is het belangrijk dat wij contact met elkaar houden. Wij zetten graag onze ervaring in om te kijken wat u wilt en wat u in uw situatie kunt.

Meer informatie

Heeft u vragen of zorgen die te maken hebben met uw financiële toekomst? Neem gerust contact met ons op via tel. 0578-211000 of mail naar [email protected]. We helpen u graag!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven