• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1
Eéndaagse training: een goed verzuimgesprek voeren

Eéndaagse training: een goed verzuimgesprek voeren

Als u als leidinggevende met enige regelmaat een verzuimgesprek voert, weet u dat ieder gesprek anders kan verlopen. Wist u ook dat een goed gevoerd verzuimgesprek het herstel van uw werknemer kan bevorderen of verzuim soms zelfs helemaal kan voorkomen? Andersom geldt overigens hetzelfde: een vervelend gesprek kan het herstel van uw werknemer in de weg staan. Daarom bieden wij namens Veldhuis Advies de training ‘Een goed verzuimgesprek voeren’ aan. Speciaal voor werkgevers en leidinggevenden die op zoek zijn naar concrete en laagdrempelige tools die helpen om het verzuim terug te dringen. 

Eéndaagse training: een goed verzuimgesprek voeren

Wat leert u?

Tijdens deze training leert u zowel met behulp van theorie als met een acteur hoe u op verschillende momenten verzuim bespreekbaar kunt maken en hoe u aankomend verzuim kunt herkennen. De situaties zijn dan ook vooral gebaseerd op de praktijkvoorbeelden die door u zelf en andere deelnemers worden aangedragen.

Tijdens de training wordt onderscheid gemaakt in de volgende drie gesprekken:   

  • Ziekmeldingsgesprek:
    Het contact dat u heeft op het moment dat uw werknemer zich ziek meldt.
  • Frequent verzuimgesprek:
    Verzuimt uw werknemer vaker dan gemiddeld? Dan kan dat een goede reden zijn om het gesprek aan te gaan zodra uw werknemer weer beter is.
  • Preventief verzuimgesprek:
    Soms zit een medewerker niet lekker in zijn vel. Hoe herkent u de signalen en op welke manier kunt u het gesprek aangaan?  

Daarnaast bespreken we ook de verschillende verzuimsoorten en hoe u ze kunt herkennen. We gaan in op de Wet verbetering poortwachter én hoe het onderwerp verzuim in uw organisatie geregeld is: hoe wordt verzuim bespreekbaar gemaakt en wie is verantwoordelijk?

Deze deelnemers gingen u voor:

 Voor mij persoonlijk waren er een paar flinke eye openers! Zowel in de theorie, maar ook tijdens de rollenspellen. Ook fijn dat er ruimte was om even te onderbreken en een vraag te stellen. Dit zorgt voor focus en voorkomt dat je meegaat in de emotie.

 Ik heb veel geleerd over wat wel en niet te doen bij eventueel verzuim. Waardoor ik signalen eerder en beter kan herkennen en hier op de juiste manier op kan inspelen.

 Je kunt het niet volledig voorkomen, maar dit geeft je extra handvatten om gesprekken gaande te houden.

Eenmalige training: vol = vol

De training ‘Een goed verzuimgesprek voeren’ vindt plaats op donderdag 10 oktober op ons goed bereikbare kantoor in Heerde. De kosten bedragen €125,- en er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers. Wilt u zich opgeven? Stuur dan een e-mail naar [email protected] met daarin uw naam, bedrijfsnaam en functie. Het maakt hierbij niet uit of u wel of geen klant van ons bent. Graag tot dan!

Goed werkgeverschap

Bij Veldhuis Advies geloven wij in de voordelen van goed werkgeverschap. Door uw medewerkers actief te ondersteunen in hun fysieke, mentale én financieel fitheid en ze een fijne en sociale werkplek te bieden waar de medewerker echt centraal staat, komt uw organisatie van binnenuit tot bloei.

Zelf werken wij al meer dan 10 jaar aan goed werkgeverschap en inmiddels plukken niet alleen onze medewerkers, maar ook onze klanten hier de vruchten van. Zij beoordelen ons al jaren gemiddeld met een 9,1. Bent u op zoek naar concrete handvatten voor goed werkgeverschap? Wij helpen u graag met inspiratie, advies of de expertise van ons en onze partners.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven