• Persoonlijk advies
 • Alle kennis in huis
 • Complete oplossingen
 • Volledig ontzorgd
 • klantwaardering 9,1

Is het verzekeren van een speedpedelec verplicht?

Ja, het verzekeren van een speedpedelec is in Nederland verplicht. De speedpedelec moet minimaal een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebben wanneer deze zich op de openbare weg bevindt.

Is het verzekeren van een speedpedelec verplicht?

De speedpedelec staat geregistreerd als bromfiets, dus WA is verplicht

Speedpedelecs zijn elektrische fietsen die een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur kunnen bereiken. Door de RDW worden speedpedelecs gezien als bromfietsen. Dit betekent dat er voor het gebruik van een speedpedelec een aantal regels gelden, waaronder de verplichting om een helm te dragen en in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook moet de speedpedelec zij voorzien van een geel kentekenplaatje en dus de WA-verzekering. Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u bij anderen veroorzaakt, bijvoorbeeld als u een andere weggebruiker aanrijdt.

Wat kost een WA-verzekering voor een speedpedelec?

De premie voor een WA-verzekering voor een speedpedelec hangt af van een aantal factoren, zoals het merk en model van de speedpedelec, uw leeftijd en uw woonplaats. Over het algemeen is de premie voor een speedpedelecverzekering hoger dan voor een fietsverzekering. Wanneer u contact opneemt met een van onze verzekeringsadviseurs, zoekt deze precies uit welke verzekering het beste bij u past.

U kunt uw speedpedelec ook WA+ of Allrisk verzekeren

Naast de WA-verzekering zijn er ook andere bromfietsverzekeringen beschikbaar. Zo kunt u uw speedpedelec bijvoorbeeld verzekeren tegen diefstal, brand of schades die zijn veroorzaakt door uw eigen toedoen. Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar kunnen wel erg handig zijn, zeker als u een dure fiets heeft.

Verschillende dekkingssoorten speedpedelecverzekering:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  Het is in Nederland verplicht om uw speedpedelec minimaal WA te verzekeren. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u met uw speedpedelec bij anderen veroorzaakt. Schade aan uw eigen speedpedelec wordt niet vergoed.
 • Beperkt Casco (WA+)
  Met deze dekking zijn ook verschillende schades aan uw eigen speedpedelec verzekerd, zoals brandschade en diefstal. Schade aan uw eigen speedpedelec die door eigen schuld is ontstaan, valt niet onder de dekking.
 • Volledig Casco (Allrisk)
  Hiermee bent u voor nagenoeg alle speedpedelecschades verzekerd. 

Meer informatie?

Het is dus verplicht om een WA-verzekering af te sluiten voor uw speedpedelec. Andere verzekeringen zoals WA+ en Allrisk zijn niet verplicht, maar kunnen wel handig zijn om af te sluiten. Onze onafhankelijke verzekeringsadviseurs helpen u graag bij het vinden van de beste en meest voordelige speedpedelecverzekering. Neem gerust eens contact op via [email protected] of tel. 0578-699799 voor vrijblijvend advies op maat.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven