• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Dit is wat u kunt doen om stormschade aan uw woning of bedrijfspand te voorkomen

Vannacht raasde storm Dudley over het land, en al snel krijgen we te maken met het wildere zusje van Dudley, storm Eunice! Naar verwachting is de storm op vrijdagochtend 18 februari en in de loop van de dag op haar piek.

Dit is wat u kunt doen om stormschade aan uw woning of bedrijfspand te voorkomen

Storm kan een heleboel schade veroorzaken. Niet alle schade is te voorkomen natuurlijk, als een tak van een boom afbreekt of een dakpan loswaait dan is dat buiten uw macht. Maar er zijn zeker zaken waar u rekening mee kunt houden om schade aan de eigendommen van uzelf en anderen te voorkomen.

In en om het bedrijfspand

Staan losse artikelen en materialen binnen? Bloempotten bij de kantooringang in de hal gezet, containers naar binnen gerold? En zijn alle ramen en deuren goed afgesloten aan het einde van de werkdag? Een simpele ronde om te kijken of er geen losse spullen liggen die makkelijk rond kunnen waaien is aan te raden.

Werkt u op locatie met bijvoorbeeld bouwmaterialen en/of steigers? Controleer de bouwplaats goed en zorg dat deze extra goed zijn vastgemaakt of opgeborgen om schade te voorkomen.

Is er schade ontstaan aan uw bedrijfspand?

In de meeste gevallen is schade verzekerd onder de gebouwenverzekering. Er wordt van ‘stormschade’ gesproken als windsnelheden van windkracht 7 of hoger worden geregistreerd. Storm Eunice heeft naar verwachting windkracht 9 of zelfs 10.

Loop een rondje rond uw bedrijfspand en controleer of er iets is beschadigd. Is dat het geval? Neem dan direct contact op om er melding van te maken. Bent u verzekerd bij Veldhuis Advies en is er acute schade? Neem dan eerst contact op met de hulpdiensten. Wanneer de situatie veilig is kunt u contact opnemen met ons. Wij hebben een alarmlijn die 7 dagen per week beschikbaar is. Is de schade niet acuut, dan kunt u contact opnemen met een van onze schadebehandelaars ([email protected] of 0578 – 699 777). Zij helpen u graag verder! U kunt uw schade ook online aan ons doorgeven.

In en om uw woning

Wist u dat losse spullen buiten uw huis niet verzekerd zijn als deze beschadigd raken door storm? Zorg er dus voor dat tuinsets, bloempotten, speelgoed, trampolines, enzovoort veilig opgeborgen of verankerd zijn. Zo voorkomt u dat deze beschadigd raken, maar ook dat ze rond kunnen vliegen na een heftige windstoot waardoor ze uw woning of andere objecten beschadigen.

Is er schade ontstaan aan uw woning?

Schade aan uw woning wordt gedekt onder de opstalverzekering, schade aan spullen in uw woning is verzekerd onder een inboedelverzekering. Soms worden deze twee verzekeringssoorten ook gebundeld en een woonhuisverzekering genoemd.

Heeft storm Dudley of Eunice gezorgd voor schade, neem dan contact op met uw verzekeraar. Bent u verzekerd bij Veldhuis Advies en is de schade acuut? Bel dan nadat mogelijke hulpdiensten zijn ingeschakeld ons alarmnummer, daar is zeven dagen per week iemand voor u beschikbaar. Schade die niet acuut is kan worden gemeld door contact op te nemen met een van onze schadebehandelaars tijdens kantooruren ([email protected] of 0578 – 699 777). U kunt de schade ook online melden.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven