• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Dagje festival: zo gaat u zorgeloos op pad!

Het ene live bandje na het andere, dansend genieten van een koud biertje in de zon en ja hoor, ook het versjouwen van die verrekte campingspullen hoort erbij. Het festivalseizoen barst weer los, met als het hoogste doel: zorgeloos genieten. Daarom voorzien wij u graag van de informatie die u (of uw zoon of dochter) nodig heeft, om goed voorbereid op pad te gaan. Want hoe zit dat met de verzekering, als uw telefoon wordt gestolen? Of een mede-festivalganger schade aan uw eigendommen veroorzaakt?

Dagje festival: zo gaat u zorgeloos op pad!

Reisverzekering bij een meerdaags festival

Gaat u meerdere dagen achter elkaar naar een festival? Dan kan een reisverzekering een aantal zaken dekken, zoals schade aan uw telefoon of tent. Wat daar precies onder valt, verschilt per verzekeraar. Dit vindt u terug in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Overigens bestaan er kortdurende en doorlopende reisverzekeringen. Zo kunt u er voor kiezen om voor slechts enkele dagen een verzekering af te sluiten. Over het algemeen is dat niet zo duur. Gaat u vaker weekendjes weg, of bijvoorbeeld meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering meestal wel weer een stuk goedkoper. En het scheelt dan natuurlijk, dat u er ook geen omkijken naar heeft. Lees hier onze 5 tips bij het afsluiten van een reisverzekering.

Let op: wanneer u aanspraak wilt maken op een schadevergoeding via uw reisverzekering, moet u kunnen bewijzen dat u buitenshuis heeft overnacht. Dit kan bijvoorbeeld door een hotelboeking of ticket inclusief overnachting op festivalterrein te laten zien.

Buitenshuisdekking bij een ééndaags festival

Bezoekt u één dag een festival zonder overnachting buitenshuis? Helaas gaat de reisverzekering dan niet op. Gelukkig kunt u met een 'buitenshuisdekking' op uw inboedelverzekering, uw waardevolle spullen vaak alsnog verzekeren. Wilt u een buitenshuisdekking afsluiten voor een eendaags festival? Neem dan gerust contact met ons op voor advies op maat.

Let op! Géén vergoeding bij nalatigheid

Met een reisverzekering of buitenshuisdekking is bagage verzekerd tegen verlies, diefstal of schade. Alle schade die u oploopt tijdens een festival kunt u melden, maar er moet wel sprake zijn van een ongeluk. Dat wil zeggen dat er geen opzet in het spel mag zijn en u er alles aan moet hebben gedaan om verlies of schade te voorkomen. Laat u uw spullen onbeheerd achter in een afgesloten auto? Vaak wordt dit niet vergoed, want u had de spullen met u mee moeten nemen. Dit heet dan nalatigheid.

Aansprakelijkheidsverzekering bij schade aan andermans spullen

Aan ongelukken op een festival geen gebrek. Best begrijpelijk, wanneer u met zoveel enthousiaste mensen op een kluitje zit. Al dansend stoot u de telefoon van een voorbijganger uit de handen en nu zit er een barst in zijn scherm. Of u morst bier over de gloednieuwe speaker van een tentgenoot en deze krijgt daarna kuren. Gelukkig dekt een aansprakelijkheidsverzekering dit soort schades aan andermans eigendommen óók op een festival. Over het algemeen is zo’n verzekering geen overbodige luxe, ook wanneer u geen festivalplannen heeft.

Annuleringsverzekering bij persoonlijke omstandigheden

Soms verandert er iets aan uw persoonlijke omstandigheden, waardoor u het festival zelf niet kunt bijwonen. Dat kan geheel onverwachts zijn, zoals een last-minute verhuizing, het krijgen van een nieuwe baan of ernstige gezondheidsproblemen. Heeft u een annuleringsverzekering afgesloten? Dan wordt uw festivalkaartje in zo’n geval vergoed. Dit geldt ook voor eendaagse festivals.

Gaat het festival door, ondanks dat het weer zó slecht is, dat u eigenlijk liever thuisblijft? Helaas kunt u dan géén aanspraak maken op een vergoeding via uw annuleringsverzekering.

Meer informatie?

Wilt u graag een passende verzekering afsluiten voor een festival? Of wilt u weten welke risico’s uw bestaande verzekeringen al dekken? Neem dan gerust contact met ons op via tel. 0578-699799 of via [email protected]. Onze adviseurs kijken graag met u mee!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven