• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Cyber verzekeren? Gaat u flink geld kosten als u niets extra doet!

Verzekeraars beginnen steeds vaker te steigeren. De hoeveelheid cybercriminaliteit loopt op, en daardoor ook het aantal uitkeringen dat zij moeten doen na schade door cybercrime. Om de kosten behapbaar te houden kijken verzekeraars steeds kritischer naar het risicoprofiel van bedrijven die een cyberverzekering willen afsluiten. De oplossing? Premies fiks laten stijgen óf meer aan preventie doen. 

Cyber verzekeren? Gaat u flink geld kosten als u niets extra doet!

Kosten stijgen flink zonder maatregelen

Een verzekering alleen is niet meer genoeg. De verscheidenheid van cyberincidenten neemt toe, van het stilleggen van een transportbedrijf dat voedsel levert aan supermarkten, tot het hacken van een accountantskantoor met duizenden klantrecords. Gemiddelde kosten van een cyberincident bij een MKB-onderneming lopen al snel op tot ruim €300.000,- Als bedrijven niet ook wat doen aan het voorkomen van cyberincidenten zien de verzekeraars geen andere optie dan de verzekering fors duurder maken.

Vooral het MKB is aantrekkelijk voor internetcriminelen. Er worden minder veiligheidsmaatregelen getroffen bij dit soort bedrijven maar ze bezitten wel een weelde aan klantgegevens. Waar deze groep ondernemers vaak verwachten dat ze minder vaak slachtoffer zijn vertelt de data ons dat ruim 60% van alle MKB-ondernemers minstens één keer slachtoffer wordt van een hack of ander cyberincident.

Cybersecurity is een vak apart

Slechts een klein deel van de ICT-bedrijven is ook gespecialiseerd in cybersecurity. Het is, mede voor de premiebepaling van de verzekeraar, aan te raden om een onafhankelijke specialist in de arm te nemen. Verzekeraars kijken naar meerdere factoren bij het bepalen of ze u wel of niet en voor welke premie uw risico verzekeren.

Ze kijken onder andere naar: uw risicoprofiel, uw preventiemaatregelen en uw weerbaarheid. Welke gegevens kunnen hackers bij uw bedrijf halen en welke mogelijke kosten kleven daaraan om het te herstellen. Welke maatregelen heeft u getroffen om een cyberincident te voorkomen? En hoe weerbaar is uw organisatie in het geval van een incident? Weet u snel wanneer iemand ‘in uw systeem’ is, weet u wat u moet doen om zo snel mogelijk de productie of dienstverlening weer te hervatten. enzovoort.

Niets doen is geen optie meer. Als ondernemers afwachten dan is in de toekomst het alleen nog voor de hele ‘grote jongens’ financieel behapbaar om de kosten ten gevolge van cyberincidenten te verzekeren.

Twee vliegen in een klap

In samenwerking met een gerenommeerde cybersecurityspecialist heeft Veldhuis Advies een alles-in-één-oplossing ontwikkeld. Het Cybersecurity Adviespakket is dé eerste stap in het verbeteren van uw veiligheid en het verzekerbaar houden van uw risico’s.

De specialisten gaan met u aan de slag om mogelijke zwakke plekken in uw organisatie te identificeren en te verbeteren. Gelijktijdig gaat de verzekeringsadviseur aan de slag om een passende en volledige offerte voor een cyberrisicoverzekering voor u op te stellen. Op die manier is uw onderneming bewuster, weerbaarder én beter beschermd. Maar bent u daarnaast ook verzekerd van financiële en operationele steun als het tóch mis gaat.

Meer informatie over het verzekeren van cyber

Onze specialisten staan u graag te woord. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden rondom cyber en verzekeren raden we u aan om eens contact op te nemen via [email protected] of te bellen met 0578 699 789 voor het maken van een (digitale) afspraak.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven