• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Belangrijker dan ooit: voorkom autopech op vakantie!

Gaat u met de auto op vakantie? Voorkom pech!

Een rondje langs verschillende pechhulpdiensten leert ons dat het op dit moment topdrukte is bij de alarmcentrales. Niet alleen doordat veel mensen op de weg zijn, maar ook door personeelstekorten. Hierdoor staan mensen telefonisch lang in de wacht. Erg vervelend als u met pech langs de 'route du soleil' staat!

Belangrijker dan ooit: voorkom autopech op vakantie!

Vervangend vervoer is schaars

Krijgt u wel iemand aan de telefoon? Dan is het de vraag of u snel aan een vervangende auto geholpen kunt worden. In de corona-periode zijn namelijk veel autoverhuurbedrijven in omvang gekrompen en door het wereldwijde chiptekort zijn nieuwe auto's moeilijk verkrijgbaar. Daardoor is het aantal beschikbare huurauto's voor vervangend vervoer beperkt. In sommige gevallen wordt u als alternatief aangeboden om met de trein terug te reizen.

Lees meer in het nieuwsbericht op NOS.nl van 8 juli jl.

Tips om de ergste situaties te voorkomen

  • Doe een zomercheck bij de garage, voordat u met uw auto op vakantie gaat. Vergeet ook de banden etc van de caravan niet te laten checken.
  • Vergeet niet uw gevarendriehoek, veiligheidsvestjes, een brandblusser en EHBO-kit mee te nemen in de auto. In sommige landen is dit zelfs verplicht.
  • Zorg voor voldoende water en proviand in de auto voor als u lang in de file of met pech langs de weg komt te staan.
  • Zorg dat u voldoende zonbescherming meeneemt: als de airco of accu het begeeft, wilt u uw ramen kunnen afdekken tegen de zon. Bijvoorbeeld met een aluminium zonnescherm.
  • Vergeet niet een (digitale) kopie van uw groene kaart bij de hand te houden. Mocht u onverhoopt met de alarmcentrale moeten bellen, dan heeft u uw polisgegevens bij de hand. Het kan zijn dat er voor uw caravan een aparte groene kaart geldt.
  • Handig is ook om de reservesleutel mee te nemen, mocht de originele kwijtraken. En -als het mogelijk is- een reservewiel voor uw auto en/of caravan. Die is in het buitenland vaak minder goed verkrijgbaar.

Lees ook:  autovakantie: Wat mag er niet ontbreken in de auto?

Heeft een pechhulpverzekering dan nog wel nut?

Een pechhulpverzekering voor uw auto of motor is altijd aan te raden! U krijgt dan namelijk niet alleen hulp onderweg, ook de overnachtingskosten krijgt u bijvoorbeeld vergoed als u wat langer op reparatie of repatriëring moet wachten. En is de auto niet binnen enkele dagen te herstellen? Dan heeft u recht op vervangend vervoer om uw vakantie af te maken of terug naar huis te reizen. Hoeveel dagen u gebruik kunt maken van het vervangend vervoer is per verzekeraar en situatie verschillend. Check dit in uw polisvoorwaarden. Wanneer u geen pechhulpdekking heeft, zal u zelf moeten zorgen voor een sleepwagen, garagedienst, verblijf en vervangend vervoer. Dat kan zeker in het buitenland erg lastig zijn om te regelen en wellicht duur uitvallen.

Tip: Check of u niet dubbel verzekerd bent
Het kan zijn dat u via uw dealer standaard mobiliteitsgarantie met pechhulp in Europa krijgt voor een bepaalde periode, dat u via uw allrisk autoverzekering met buitenlanddekking ook recht op pechhulp heeft, of dat u zelf lid bent van een pechhulpdienst zoals de ANWB of RouteMobiel. Heeft u geen van deze dekkingen? Dan kunt u een aparte pechhulpdekking bij uw autoverzekering afsluiten. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

Meer informatie

Heeft u vragen over de pechhulpverzekering of wilt u deze afsluiten? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of bel 0578-699799. We helpen u graag verder!

Alvast een fijne, pechvrije vakantie gewenst!


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven