10 tips om Cybercrime te voorkomen | Veldhuis Advies

10 tips om Cybercrime te voorkomen

Filter

10 tips om Cybercrime te voorkomen

locks

10 tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van internetcriminelen

Om cybercrime te voorkomen moet de digitale veiligheid sterk verbeterd worden. Wat kunt u doen om de kans op deze vorm van criminaliteit te minimaliseren? Hierbij geven wij u enkele tips:

 1. Zorg voor goede antivirus software
  Door middel van goede antivirus software identificeert u op tijd een virus en kunt u erger voorkomen.
 2. Installeer regelmatig software-updates
  Is er een software-update beschikbaar? Installeer deze dan direct. Door gaten in de oude software is het voor internetcriminelen soms makkelijk toe te slaan.
 3. Gebruik sterke wachtwoorden
  Kies voor sterke wachtwoorden: dit maakt het voor criminelen een stuk moeilijker om in te breken. Sterke wachtwoorden bestaan uit letters, hoofdletters, cijfers en leestekens.
 4. Open geen berichten en bestanden van verdachte afzenders
  Controleer altijd de afzender van de e-mail die u opent. Is dit een onbekend e-mailadres? Ziet de afzender er verdacht uit? Open de e-mail dan niet.
 5. Klik niet zomaar op vreemde links
  Virussen worden vaak verspreid door middel van links. Ontvangt u ongewenste e-mail met een link daarin? Open de link dan niet en verwijder de e-mail. Open nooit ongevraagde bijlages.
 6. Controleer altijd de URL en het certificaat
  Een slotje voor de URL toont aan of het een SSL beveiligde website is. Dan weet u zeker dat u een veilige website bezoekt.
 7. Maak een back-up
  Maak altijd een back-up van uw belangrijke bestanden. Gaat het een keer mis? Dan heeft u te allen tijde een reservekopie.

Drie extra tips voor bedrijven en organisaties:

 1. Bespreek de risico’s met uw personeel
  Maak uw personeel bewust van de risico’s en gevaren van cybercrime en maak concrete afspraken over de omgang met klantgegevens. Stel duidelijke procedures en richtlijnen op.
 2. Betaal geen losgeld
  Wordt er gevraagd om losgeld? Dan lijkt dit vaak de makkelijkste oplossing om weer bij uw bestanden te komen. Toch raadt de politie dit ten zeerste af. Dit lokt namelijk nieuwe aanvallen uit en bovendien heeft u niet de garantie dat u weer toegang krijgt tot uw bestanden. Vaak is het virus ook op een andere manier te verwijderen. Doe altijd aangifte bij de politie wanneer criminelen proberen toe te slaan.
 3. Denk na over een mogelijke verzekeringsdekking
  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een cyberriskverzekering? Neem dan gerust contact met ons op via bedrijven@veldhuisadvies.nl of tel. 0578-699789.

 


Lees hier over de verschillende vormen van cybercrime.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

 • * verplicht veld