Zonnepanelen: juli lucratiefste maand ooit! | Veldhuis Advies

Zonnepanelen: juli lucratiefste maand ooit!

Filter

Zonnepanelen: juli lucratiefste maand ooit!

Minister Kajsa Ollongren wil dat de financiering van energiebesparende maatregelen standaard onder de aandacht worden gebracht bij hypotheekgesprekken. De opbrengsten van afgelopen maand geven de adviseur in ieder geval voldoende munitie om zonnepanelen te promoten. Volgens Essent en Milieu Centraal was juli de lucratiefste maand ooit voor de bezitters van zonnepanelen.

Huiseigenaar met zonnepanelen beleeft lucratiefste maand ooit

Een dak met tien zonnepanelen op het zuiden gericht leverde in juli ongeveer 91 euro op. Dat is 20 euro meer dan gebruikelijk is in de maand juli. Dat brengt de totale inkomsten op zo’n 400 euro in 2018. Volgens Milieu Centraal was de opgewekte zonne-energie van afgelopen maand voldoende om 40.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Door hitte niet automatisch meer rendement

Opmerkelijk is overigens dat de hitte het rendement van de panelen niet ten goede komt. Bij hoge temperaturen leveren de daken veel minder op dan koude dagen met veel zonuren. 2018 is sowieso een topjaar voor opwekkers van zonne-energie: ook februari en mei braken al records. Ongeveer 9 procent van de Nederlanders heeft zonnepanelen op het dak liggen. Dat staat gelijk aan zo’n 670.000 woningen. Eind 2016 waren dat er nog slechts 550.000.

Ook zonnepanelen op uw huis?

Wanneer u uw (nieuwe) huis wilt verduurzamen zijn er verschillende aantrekkelijke regelingen en subsidies in de markt waar u gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan isolering, dubbel glas, zonnepanelen of een warmtepomp. Ook voor deze investeringen kunnen we met u meedenken over de financiering! Neem gerust contact met ons op om de financieringsmogelijkheden te bespreken via tel. 0578-211000 of hypotheken@veldhuisadvies.nl.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld