5 weetjes over woonverzekeringen | Veldhuis Advies

5 weetjes over woonverzekeringen

Filter

5 weetjes over woonverzekeringen

U verzekerd uw woning met uw inboedel- of opstalverzekering. Hiermee bent u verzekerd tegen schade en bijvoorbeeld diefstal en brand in huis. Toch zijn er vaak nog zaken waar niet iedereen van op de hoogte is. In dit blog behandelen wij 5 weetjes over uw woonverzekering.

#1: Veilig wonen

U moet er toch niet aan denken: ongewenst bezoek terwijl u van huis bent of boven ligt te slapen. Helaas worden jaarlijks zo’n 65.000 Nederlanders het slachtoffer van een woninginbraak. Dat zijn maar liefst 178 inbraken per dag. Een groot gedeelte van deze inbraken wordt gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Dit zijn inbrekers die hun slag slaan in een gemakkelijk toegankelijk pand.

Voldoet uw huis aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), dan heeft u 95% minder kans om slachtoffer te worden van een woninginbraak. Een veilig idee! Wist u dat voldoen aan het PKVW of de Borg-norm (voor elektronische beveiliging) ook kan leiden tot een korting op uw inboedelverzekering? Deze korting kan oplopen tot zo’n 15%. Afhankelijk van uw woonplaats en uw gezinssituatie scheelt dit al snel in de kosten.

#2: Pas uw opstal- en inboedelverzekering tijdig aan

Een inboedel- of opstalverzekering die niet (meer) past bij de waarde van uw inboedel of uw huis kan leiden tot een grote onverwachte kostenpost op het moment dat u te maken krijgt met schade. Zorg er dus altijd voor dat u een verbouwing of waardevermeerdering altijd meldt bij uw verzekeraar. Oververzekering is niet aan te raden, hiervoor betaalt u vaak te veel premie.

Heeft u onlangs zonnepanelen op uw dak laten plaatsen? Ook dan moet u uw verzekeraar hierover inlichten. De aanwezigheid van zonnepanelen leidt namelijk in veel gevallen tot een waardevermeerdering van uw woning. Daarnaast vereisen sommige verzekeraars dat de aanwezigheid van zonnepanelen apart wordt gemeld.

#3: Mobiele apparatuur moet u aanvullend verzekeren

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn smartphones en tablets maar beperkt meeverzekerd op uw inboedelverzekering. Wat er wel en niet wordt vergoedt, verschilt enorm per verzekeraar. Vooral bij schuldschade, dus wanneer u uw apparaat binnenshuis stoot of laat vallen. Sommige verzekeraars bieden helemaal geen dekking, andere hebben gekozen voor een (hoog) eigen risico. Diefstal of brandschade van uw mobiele apparatuur daarentegen valt bij alle verzekeraars onder de dekking van de inboedelverzekering, uiteraard wanneer dit in huis gebeurt.

Daarom doet u er verstandig aan om uw mobiele apparatuur aanvullend te verzekeren. Veel verzekeraars bieden u de mogelijkheid om een aparte dekking hiervoor af te sluiten op uw inboedelverzekering. Hiervoor betaalt u extra premie, maar uw smartphone of tablet is dan wél binnen- en buitenshuis verzekerd tegen schade die u zelf veroorzaakt.

#4: Afzien van een woonverzekering

Heeft u een woonverzekering afgesloten, maar wilt u hier bij nader inzien geen gebruik van maken? Na ontvangst van de polis kunt u gedurende een bepaalde periode alsnog afzien van de verzekering. Hiervoor heeft u 14 dagen de tijd (bij een levensverzekering 30 dagen).

#5: Verzekeringsmedewerkers staan voor u klaar

Uiteraard is het te hopen dat u er nooit gebruik van hoeft te maken, maar in geval van calamiteiten (zoals brand) kunt u het alarmnummer van uw verzekering bellen. 24 uur per dag, 7 dagen per week staan deskundige medewerkers u met raad en daad terzijde.

Benieuwd welke verzekering bij u past?

Weet u niet (meer) precies hoe u verzekerd bent? Of bent u benieuwd welke verzekering het beste aansluit bij uw wensen en uw situatie? Onze adviseurs helpen u graag! U kunt hiervoor een afspraak maken met een van onze adviseurs via particulieren@veldhuisadvies.nl of bel 0578-699799. We helpen u graag!

Nicolien van der Sluis
Verzekeringsadviseur zakelijk en privé
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld