Wintersportschade, wat is wel en niet gedekt? | Veldhuis Advies

Wintersportschade, wat is wel en niet gedekt?

Filter

Wintersportschade, wat is wel en niet gedekt?

Head skien

Op vakantie kan een reisverzekering belangrijk zijn. Als u op wintersport gaat, kunt al helemaal niet zonder een reisverzekering. Waarschijnlijk overkomt u niets, maar als er wel iets gebeurt, kunt u er maar beter tegen verzekerd zijn. Wat moet u echt weten over de risico’s van wintersport?

Wintersport neemt grotere risico’s met zich mee in vergelijking met een vakantie naar een zonnig strand in Spanje, maar met een goede reisverzekering dekt u zich tegen deze gevaren in. Laat u goed adviseren over de reisverzekering. Het lijkt op het eerste oog misschien een standaard verzekering, maar het tegendeel is waar. Een paar belangrijke aandachtspunten lichten wij graag toe.

Wintersport is niet automatisch meeverzekerd

Met een reisverzekering heeft u nog niet automatisch ook dekking tegen de risico’s die dreigen als u op wintersport bent. Wintersport moet namelijk expliciet meeverzekerd worden op de polis. Heeft u een doorlopende reisverzekering? Controleer in dat geval of wintersport meeverzekerd is. Anders kunt u deze alsnog toevoegen.

Heeft u de geneeskundige kosten meeverzekerd?

Uw Nederlandse zorgverzekering geeft een wereldwijde dekking, maar er zijn beperkingen. U kunt tegen medische kosten aan lopen die niet verzekerd zijn. Bij het vergoeden van de medische kosten gaat de Nederlandse zorgverzekeraar uit van de kosten die in Nederland gebruikelijk zijn. Zijn de kosten in het buitenland hoger? Mogelijk vergoedt de zorgverzekeraar dan niet het volledige bedrag. Dit probleem kunt u ondervangen door medische kosten mee te verzekeren in de reisverzekering.

Gaat u met de auto? Zorg voor pechhulp

Pech onderweg naar uw reisbestemming kan de vakantie volledig in het water gooien. Pechhulp kunt u meeverzekeren in de reisverzekering, maar u kunt ook dekking hebben via de autoverzekering, de ANWB of Route Mobiel. Pas ook op dat u geen dubbele dekking heeft. Dat kost u onnodig veel geld.

Bereid uw auto goed voor

De auto nog even laten controleren door uw autobedrijf is een slimme keuze. Er moeten namelijk veel kilometers overbrugd worden. Verdiep u ook in de eisen die landen stellen waar u met de auto doorheen rijdt. In Duitsland zijn winterbanden bijvoorbeeld verplicht bij winterse omstandigheden. In Frankrijk kunnen sneeuwkettingen op bepaalde wegen zelfs verplicht zijn. Laat u niet verrassen in het buitenland. Lees hier in welke landen winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht zijn.

Houd contact met de verzekeraar bij calamiteiten

Neem bij ongelukken en medische problemen gelijk contact op met de verzekeraar. Medewerkers van de alarmcentrale kunnen u helpen met de te nemen stappen. De Nederlands sprekende medewerkers zorgen ervoor dat u de juiste dingen doet en kunnen de negatieve invloed van het voorval op uw vakantie zoveel mogelijk beperken.

Tip: Neem een kopie van uw polis mee of download de “Hulp op Zak” reisapp. Zo heeft u alle belangrijke verzekeringsgegevens bij de hand.

Doe aangifte bij verlies of diefstal van uw bagage

Denk bij diefstal of verlies van uw spullen niet dat u het na de vakantie wel regelt met de verzekeraar. Neem contact op met de verzekeraar om de situatie door te spreken. Doe ook gelijk aangifte bij het hotel, de politie of de lokale autoriteiten. Volg ook zo goed mogelijk de instructies van de verzekeraar op.

Zorg voor bewijsmateriaal

Maak bij ongevallen en andere calamiteiten foto’s. Deze kunnen gebruikt worden om de situatie bij schade toe te lichten. Bij een ongeval kunt u de foto’s gebruiken om aan te tonen wie de aansprakelijkheid draagt van het ongeval.

De belangrijkste tip die wij kunnen geven is: ‘wees voorzichtig!’. Off-piste skiën is een uitdaging, maar begin er niet aan. Beperk de risico’s zoveel mogelijk. Onderschat de gevaren niet. Wilt u een wintersportdekking afsluiten? Neem dan gerust contact met ons op via particulieren@veldhuisadvies.nl of tel. 0578-699799.

Ad den Hollander
Schadebehandelaar
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld