Werelddekking zorgkosten blijft in basispakket

Filter

Werelddekking zorgkosten blijft in basispakket

zorg-buitenland

De beperking van de zogenaamde werelddekking voor zorgkosten buiten Europa is van de baan. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Door het besluit blijft de vergoeding van deze kosten in het basispakket.

Zorgkosten die mensen maken als zij buiten Europa reizen, worden deels vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Vanaf 1 januari 2017 zou aan de vergoeding vanuit het basispakket een einde komen. Op voorstel van minister Schippers ziet het kabinet hier echter van af. Volgens de bewindspersoon wordt de wet, na de behandeling van het wetsvoorstel op 14 juni 2016 in de Tweede Kamer, te complex en daarom onuitvoerbaar.

Zorg in het buitenland

De dekking van de basisverzekering is niet beperkt tot Nederland. Een zorgverzekeraar kan ook in het buitenland gemaakte kosten van zorg vergoeden. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeval tijdens vakantie. Een verzekerde kan ook een vergoeding krijgen als een medische behandeling in Nederland niet tijdig mogelijk is, maar in het buitenland wel. Een zorgverzekeraar kan ook in het buitenland gemaakte kosten van zorg vergoeden. De hoogte van die vergoeding is afhankelijk van de tarieven die in Nederland gelden of zoals vermeld in de zorgpolis. Het is dus mogelijk dat de verzekeraar de kosten niet of gedeeltelijk vergoedt. Voor een volledige dekking blijft een aanvullende verzekering of reisverzekering nog steeds nodig.

Meer informatie over de voorwaarden van zorg in het buitenland vindt u op de site van Zorginstituut Nederland.

Heeft u een specifieke vraag over zorg in het buitenland? Neem gerust contact met ons op via tel. (0578) 699 799 of zorgverzekering@veldhuisadvies.nl.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens het privacy reglement. *

  • * verplicht veld