Week van de Veiligheid – Waar moet u op letten? | Veldhuis Advies

Week van de Veiligheid – Waar moet u op letten?

Filter

Week van de Veiligheid – Waar moet u op letten?

Schade inbraak

Deze week is het de Week van de Veiligheid. Dit is een thema die natuurlijk niet alleen deze week, maar het hele jaar door op de agenda moet staan. Toch is het belangrijk om zo nu en dan stil te staan bij de gevaren die op de loer liggen voor particulieren en zelfstandigen. Graag delen wij een aantal tips met u waarmee u uw bezittingen beter kunt beschermen tegen gevaren.

Verzekeren van risico’s

Voor bepaalde risico’s kunt u uzelf en uw bedrijf natuurlijk verzekeren. Wij stemmen verzekeringen zo goed mogelijk af op de bedreigingen, maar voorkomen is beter dan genezen. Met een aantal eenvoudige tips en trucs kunnen die risico’s verkleind worden. Een goed voorbeeld hiervan is extra inbraakpreventie. Voor de verzekering is het misschien niet noodzakelijk, maar toch is het aan te raden. Een inbraak tast namelijk ook uw gevoel van veiligheid aan.

 

Tips voor de ondernemer om de veiligheid te vergroten

Diefstal in uw onderneming kunt u ontmoedigen door streng te patrouilleren of waakhonden in te zetten op het terrein, maar er zijn ook tips die klantvriendelijker en goedkoper zijn. Een aantal nuttige tips die we voor u verzameld hebben:

  1. Moedig pinnen aan. Het geld dat u wel ontvangt kunt u het beste direct afromen. Hierdoor krijgen klanten niet het idee dat er veel geld in de kassa beschikbaar is.
  2. Wees gastvrij! Dit klinkt als een onzinnige tip, maar het is goed om te weten wie er in uw bedrijf aanwezig zijn. Oogcontact en een praatje ontmoedigen het stelen.
  3. Doe wat er wordt geëist tijdens de overval! Belangrijk is wel om goed te letten op uiterlijke kenmerken. Pas bijvoorbeeld het RAAK-principe toe bij een overval. RAAK staat voor: Rust, Accepteren, Afgeven, Kijken.
  4. Open en sluit uw onderneming nooit alleen af. Dit zijn namelijk populaire momenten voor een overval.

 

Ook bij u thuis kunt u eenvoudig de veiligheid vergroten

Voor particulieren is veiligheid misschien nog wel belangrijker. Uw inboedel en uw huis kunt u goed verzekeren, maar een brand of een inbraak maakt u toch liever niet mee. De week van de veiligheid is gericht op bedrijven, maar graag willen we ook de particulieren een aantal tips niet onthouden:

  1. Laat niet via social media weten dat u weg bent. Plaats dus niet dat u op vakantie gaat.
  2. Gaat u op vakantie? Laat de kamer rommelig achter. Laat koffiekopjes op de tafel staan en laat zien dat er in het huis wordt geleefd.
  3. Huis gekocht of een nieuw huurhuis? Vervang de sloten!
  4. Het lijkt misschien overdreven, maar hang in elke kamer een rookmelder.
  5. Werkt de brandblusser in huis nog? Nog geen brandblusser in huis? Koop er minimaal één.

 

De boodschap van de week van de veiligheid is dat ondernemers de focus moeten houden op de veiligheid. Door sleur en snel handelen worden voorschriften niet altijd nageleefd, maar ze zijn er niet voor niets. Wanneer u hier weer even bij stil staat, is de week van de veiligheid wat ons betreft al geslaagd.

Wilt u meer informatie over het verkleinen of verzekeren van de risico’s? Neem contact met ons op via tel. (0578) 699 760 of info@veldhuisadvies.nl.

Meer info over de Week van de Veiligheid

Veldhuis Advies
Uw financiën, onze zorg!
Dit artikel is geschreven door:

Veldhuis Advies is de grootste organisatie in financieel advies in de regio. Ons bedrijf telt ruim 75 medewerkers. We mogen 18.000 particulieren en 4.000 ondernemers en bedrijven tot onze klantenkring rekenen. Graag geven wij u echter het gevoel, dat u onze enige klant bent. Dan hebben wij ons werk pas goed gedaan.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld