Wat is stormschade? | Veldhuis Advies

Wat is stormschade?

Filter

Wat is stormschade?

Wat is stormschade en hoe bent u daartegen verzekerd?

Op een stormachtige middag een lange strandwandeling maken en die afsluiten met een kop dampende chocolademelk bij de open haard is de leuke kant van storm. Helaas veroorzaakt storm en harde wind ook veel narigheid. Een boom die omwaait op uw huis, schuur of auto. Een flinke lekkage of dakpannen die van uw huis gewaaid zijn. Wanneer spreken we van stormschade en hoe bent u hier tegen verzekerd?

Wat is stormschade?

Er kan pas van stormschade gesproken worden als het schade betreft die direct veroorzaakt wordt door de storm. Officieel kunnen we pas spreken van storm bij windkracht 9, maar de meeste verzekeraars verzekeren uw opgelopen schade al vanaf windkracht 7. Schade die u hierdoor kunt oplopen zijn:

  • Dakpannen die van het huis zijn gewaaid
  • Een boom die omgewaaid is op uw huis
  • Een lekkage die is ontstaan waardoor u waterschade heeft
  • Uw auto die ondergelopen is wegens harde regenval

Of de schade ook daadwerkelijk stormschade mag heten bepaalt de verzekeraar. Deze gebruikt hiervoor o.a. de bevindingen en windmetingen van KNMI.

Hoe is stormschade verzekerd?

Stormschade aan de woning

Met een inboedelverzekering en/of opstalverzekering bent u verzekerd tegen stormschade. Wanneer u een koopwoning heeft kunt u dit gezamenlijk afsluiten als ‘woonhuisverzekering’. Heeft u een huurwoning? Dan voldoet de inboedelverzekering.

Stormschade aan de auto

Met een autoverzekering is de schade aan uw voertuig verzekert voor schade door rondvliegende takken, dakpannen en omvallende bomen. Een WA+ (beperkt casco) en Allrisk verzekering vergoeden stormschade altijd. Bij andere verzekeringen hangt het van uw polisvoorwaarden af en de afspraken die hierover gemaakt zijn.

Hoe zit het met mijn eigen risico bij stormschade?

Bij stormschade heeft u meestal een hoger eigen risico te betalen dan bij andere schades. Het eigen risico verschilt per verzekeraar en verzekering maar ligt meestal tussen de €225,- en €500,-.

Wat te doen bij stormschade?

Niet iedere verzekeraar dekt dezelfde schade voor eenzelfde bedrag. Er kunnen grote verschillen zitten tussen inboedel- en opstalverzekeringen. Bekijk uw polisvoorwaarden om zeker te weten waar u in het geval van stormschade recht op heeft of bel met uw verzekeringsadviseur via tel. (0578) 699 799.

Stormschade melden

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld