Waarom is uw autoverzekering niet goedkoper geworden in coronatijd? | Veldhuis Advies

Waarom is uw autoverzekering niet goedkoper geworden in coronatijd?

Filter

Waarom is uw autoverzekering niet goedkoper geworden in coronatijd?

Uit onderzoek blijkt dat de maandpremies voor autoverzekeringen niet goedkoper werden in 2020. Dat had u misschien wél verwacht omdat het aantal aanrijdingen en schades is afgenomen. Desondanks kan het lonen om weer eens naar uw autoverzekering te kijken.

Waarom zijn autoverzekeringen eigenlijk niet goedkoper geworden? We zijn toch veel minder de weg opgegaan? Het heeft ermee te maken dat verzekeraars naar statistieken op de langere termijn kijken. Na een flinke storm schiet de premie van uw opstalverzekering niet meteen omhoog, en andersom, na een periode van relatief weinig schade, dalen de premies niet direct. Dat neemt echter niet weg dat u best weer eens naar uw autoverzekering kunt (laten) kijken!

Minder kilometers

Wanneer u een autoverzekering afsluit geeft u (meestal, niet altijd) het aantal kilometers op dat u verwacht te gaan rijden per jaar. De kans is groot dat u in deze periode dat aantal bij lange na niet haalt. Dat kunt u doorgeven aan de verzekeraar, met een (iets) lagere premie tot gevolg.

Schorsen

Gebruikt u uw (tweede) auto in deze periode helemaal niet, dan kunt u deze laten schorsen. U verklaart dan dat u niet meer met uw auto op de openbare weg komt. In dat geval hoeft u geen wegenbelasting meer te betalen, geen autoverzekering af te sluiten en is ook geen APK-keuring nodig. Uw geschorste auto mag alleen op uw eigen terrein of in een autostalling staan. Bedenk wel wat de risico’s zijn voor eventuele schade. Weet ook dat u bij schorsing geen schadevrije jaren opbouwt.

Gedrag

Een manier om korting op uw premie te krijgen is goed gedrag. Een aantal autoverzekeraars biedt korting aan wanneer u veilig rijdt. Dat wordt geregistreerd via een app op uw telefoon of via een kastje/stekker in je auto. De basispremie van deze verzekeringen ligt vaak wel wat hoger. Informeer bij uw adviseur of dit iets voor u is.

Vergelijken

Blijven vergelijken loont. In de loop van de tijd verandert er veel. Uw auto wordt ouder en heeft wellicht een minder kostbare dekking nodig, óf de bodem van uw buffers komt in zicht en een juist ruimere dekking is daardoor gewenst. Premies en voorwaarden veranderen én vergeet ook uw eigen leeftijd niet. De leeftijdscategorie 18-24 betaalt bijvoorbeeld de hoogste premie. Wordt u 25, dan kan het lonen om opnieuw rond te kijken.

Dubbele dekking

Veel auto-eigenaren zijn dubbel verzekerd, zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Heeft u bijvoorbeeld al een rechtsbijstandverzekering? Controleer dan of daar een verkeersdekking in zit. U hoeft deze dan niet bij uw autoverzekering af te sluiten. En heeft u een pechhulpverzekering afgesloten, dan is lid zijn van de ANWB of Route Mobiel vaak overbodig.

Meer informatie?

Wilt u weten hoe het met uw autoverzekering staat, en of alles nog aansluit bij uw huidige wensen? Neem eens contact op met uw verzekeringsadviseur. De particuliere specialisten van Veldhuis advies staan voor u klaar via particulieren@veldhuisadvies.nl of 0578 699 799. We helpen u graag!

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld