Schades rondom de feestdagen | Veldhuis Advies

Waardoor ontstaan de meeste schades rondom de feestdagen?

Filter

Waardoor ontstaan de meeste schades rondom de feestdagen?

Meer branden rond de feestdagen

Rond de feestdagen en de jaarwisseling is het risico op brand in huis vaak groter dan in de rest van het jaar. Er zijn meerdere oorzaken die brandgevaar kunnen opleveren tijdens de feestdagen. Daarnaast kunnen herstelkosten naar aanleiding van brand ook snel hoog oplopen. Voor dit leed keren de opstal- en/of inboedelverzekering uit. Ook kleinere (brand)schades kunt u indienen.

> Schade online melden

Kaarsen grote veroorzaker van brand rond de feestdagen

Een kaarsje branden lijkt niet gevaarlijk, maar houd rekening met het onverwachte. Zorg dat een kaars niet om kan vallen. Ook niet als de kat er zachtjes tegenaan tikt. Zorg ook voor een stabiele ondergrond en kaarsenhouders. Kaarsen zitten vaak in houders die niet erg stevig zijn. Pas extra op met kaarsen in ruimtes waar brandbare stoffen liggen of hangen. Als een gordijn vlam vat, kan de brand snel om zich heen grijpen. Ook kunt u brand voorkomen door te zorgen dat er altijd zicht is op de brandende kaarsen, zodat u snel kunt ingrijpen als een kaars toch omvalt. Loop er niet bij weg.

Waterschade door de kerstboom

U zet bijvoorbeeld een kerstboom in een emmer of een bak met een laagje water erin. Na de feestdagen gaat de boom weer uit de kamer, en wat blijkt? De bak of de emmer heeft gelekt en de parketvloer is beschadigd. Voorkom dit soort schades door voorzichtig te zijn: controleer de bak of emmer eerst op waterdichtheid.

Vuurwerkschade

Een vuurpijl die uw woning binnen schiet, kan een brand- of schroeischade aan de vloerbedekking in de gang veroorzaken. Als een ongeluk met vuurwerk blijvende invaliditeit veroorzaakt, dan kunt u een beroep doen op uw ongevallenverzekering. Maar het leed is daarmee niet verdwenen.

Meer inbraken rond de feestdagen

We hoeven u niet uit te leggen waarom u beter geen echte kaarsjes in de kerstboom kunt plaatsen. Maar wees er op bedacht dat er rond de feestdagen ook een verhoogde kans is dat er ingebroken wordt. Sluit deuren en ramen dus goed af voor u weg gaat. Laat eventueel een lamp branden, zodat het lijkt dat er iemand thuis is. Lees ook: Woninginbraak voorkomen en verzekeren

Denk ook aan uw dieren als u van huis bent

Huisdieren die anders nooit iets stuk maken, kunnen door vuurwerk toch bang of baldadig worden. Ze kunnen in de stress raken en zich anders gedragen dan anders. Een kat kan bijvoorbeeld opeens aan de leren eetkamerstoelen gaan krabben of een hond probeert in paniek de kamerdeur te openen. Zorg dus voor een goede plek voor de huisdieren, wanneer u met de jaarwisseling niet thuis bent.

Laat de auto staan als u gedronken heeft

Heeft u tijdens een gezellige kerstborrel met collega’s, een heerlijk kerstdiner buiten de deur, of een bezoek aan familie of vrienden gedronken? Rijd dan absoluut niet naar huis in uw auto (of een ander motorrijtuig) met drank op. Bij een politiecontrole kunt u tegen de lamp lopen, maar dat is niet het grootste gevaar. Schade aan uw auto door een aanrijding vergoedt de autoverzekeraar niet bij drankmisbruik.  Ook kan uw verzekeraar aansprakelijkheidsschade uitsluiten bij bovenmatig alcoholgebruik. Als de aanrijding een slachtoffer met letsel tot gevolg heeft, dan kan het zo zijn dat u levenslang moet betalen om de financiële lasten van het letsel te compenseren. En dan hebben we het nog niet gehad over het risico dat u zelf gewond kunt raken.

Wat dekt uw verzekering?

Uiteraard kunt u in de polisvoorwaarden kijken, maar bel gerust als u vragen heeft over de dekking van uw verzekeringen via tel. 0578-699799. We helpen u graag.

Graag wensen we u een veilige decembermaand toe!

Bert Sluijer
Schadebehandelaar
Dit artikel is geschreven door:

Bert Sluijer werkt ruim 20 jaar als schadebehandelaar. Mensen helpen en ontzorgen wanneer ze schade hebben, ziet hij als het belangrijkste onderdeel van zijn werk.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld