Vroege vogels voor de wintersport, kun je al veilig boeken? | Veldhuis Advies

Vroege vogels voor de wintersport, kun je al veilig boeken?

Filter

Vroege vogels voor de wintersport, kun je al veilig boeken?

Nu de meteorologische herfst officieel begonnen is gaat voor veel mensen hun wintersport-liefhebbende hart sneller kloppen. Als de zomervakanties door konden gaan dan kunnen de tripjes naar besneeuwde oorden toch zeker ook wel weer gebeuren? Er zijn een aantal zaken om verzekeringstechnisch rekening mee te houden. We benoemen ze voor u!

Reis- en annuleringsverzekeringen en het coronavirus

De meeste reisaanbieders hebben flexibele annuleringsvoorwaarden ingesteld. Dit was nodig om de consument weer over te halen om reizen te boeken. Let hier goed op wanneer u een reis boekt, want bij veel reisverzekeringen is uitkering bij annuleren van de reis niet meer opgenomen in de dekking. De dekking is namelijk voor onvoorziene gebeurtenissen, en na bijna twee jaar pandemie kunnen we corona niet echt onvoorzien noemen.

Kleurcodes in de meeste gevallen leidend

Het wel of niet krijgen van een uitkering van uw reisverzekering is voor veel verzekeraars afhankelijk van de kleurcode die het land had toen u ernaar afreisde. De meeste verzekeraars keren wel uit bij alle kleurcodes, maar voor het annuleren of eerder beëindigen is er in de standaard dekking geen sprake. Sommige verzekeraars bieden hier wel een aanvullende dekking voor. Toch is het aan te raden alleen naar wintersportlanden te gaan waar de kleurcode groen of geel is, al is het voor uw eigen gemoedsrust. Maar check ook altijd van te voren uw polis of er dekking is in het geval van corona, en of medische kosten gedekt zijn die u als gevolg daarvan maakt. Daar helpt uw adviseur u graag bij.

Wintersportdekking is geen overbodige luxe

Heeft uw reisverzekering ook wintersportdekking? Het is verstandig om dit na te gaan voordat u vertrekt. Skiën of snowboarden zijn relatief gevaarlijke sporten waar vaak blessures uit voort komen. Wintersport is niet automatisch meeverzekerd. Check gelijk op uw polis of medische kosten meeverzekerd zijn in uw reisverzekering, zodat u niet voor vervelende kosten opdraait als u toch per ongeluk onderuit gaat op de piste.

Met de auto weg? Verzeker pech!

Hoewel het een flauw rijmpje is, is het wel een cliché dat werkt. Pech onderweg naar uw winterse reisbestemming kan de vakantie behoorlijk in de soep laten lopen. U kunt pechhulp meeverzekeren in uw reisverzekering, maar ook een buitenlanddekking bij ANWB of Allianz Assistance is vaak voldoende. Weet u het niet zeker? Controleer dan even goed uw polis of laat uw verzekeringsadviseur met u meekijken.

Gaat u met de auto door Duitsland? Zorg dan dat u aan de juiste voorwaarden voldoet! Zo is het verplicht om met winterbanden of all-seasonbanden te rijden die voorzien moeten zijn van een speciaal symbool. In sommige gebieden zijn ook sneeuwkettingen verplicht. Voor een interactief overzicht van de regels verwijzen we u graag naar de website van Bovag. Daar kunt u op een interactief kaartje uw doorreis- en bestemmingsland aanklikken om de bijbehorende regels te bekijken.

Bekijk de kaart hier

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de juiste verzekeringen als u naar de wintersport gaat? Neem contact op met een van onze adviseurs en stel uw vraag! Stuur een mail naar particulieren@veldhuisadvies.nl of bel 0578 – 699 799. We helpen u graag!

Everhard Hulsman
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld