Verzuimverzekering | Veldhuis Advies

Zekerheid voor uw personeel

Verzuimverzekering

Uw werknemer meld zich ziek, en nu?

Het is wettelijk bepaald dat u tenminste 70% van het loon van een zieke medewerker moet doorbetalen in de eerste twee ziektejaren. Veel CAO's bepalen daarnaast dat er een aanvullend gedeelte van het loon doorbetaald dient te worden. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat de werkgever hierdoor in het eerste ziektejaar 100% van het loon moet doorbetalen en in het tweede ziektejaar nog 70%.

De verzuimverzekering

De kosten van ziekteverzuim kunt u beperken met een conventionele verzuimverzekering zodat uw kosten minimaal blijven. Naast het loon moet u ook werkgeverspremies doorbetalen. Deze kunt u (deels) meeverzekeren op uw ziekteverzuimpolis.

De stop-loss verzekering

Met de ziekteverzuimverzekering stop-loss verzekert u de jaarlijkse loondoorbetalingskosten die boven de normaal te verwachten kosten uitstijgen. Deze normaal te verwachten kosten vormen uw eigen risico. Die betaalt u zelf. Dit noemen wij het eigen behoud.

Een verzuimverzekering is niet verplicht, maar in de praktijk wordt deze wel door vrijwel elke werkgever afgesloten. Of het voor uw organisatie verstandig is om een verzuimverzekering af te sluiten is van verschillende factoren afhankelijk. Zoals het aantal werknemers en de financiële draagkracht van uw organisatie. Graag adviseren wij u over de beste keuze in uw situatie.


Ziektewet

Uw werknemer komt in die eerste twee ziektejaren in de Ziektewet terecht wanneer uw loondoorbetalingsverplichting vervalt door bijvoorbeeld het aflopen van de arbeidsovereenkomst. De loondoorbetaling wordt dan overgenomen door het UWV, hiervoor betaald u premie aan de belastingdienst. Voor sommige werkgevers kan het interessant zijn om ook dit risico op zich te nemen en onder te brengen bij een verzekeraar. Dat noemen we ook wel eigenrisicodragerschap.

Lees meer over Eigenrisicodragen voor de Ziektewet.

Verzuimverzekering afsluiten?


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 789 bedrijven@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld