Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje | Veldhuis Advies

Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje

Filter

Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje

Mensen die hun mobieltje laten vallen en de schade claimen bij hun zogeheten allrisk-inboedelverzekering, komen vaak van een koude kermis thuis. Schuldschade aan mobiele telefoons wordt tegenwoordig namelijk vaak uitgesloten bij allrisk-inboedelverzekeringen. Dat blijkt uit onderzoek van Independer, dat hiervoor ruim dertig allrisk-inboedelverzekeringen onder de loep nam.

Steeds vaker eigen risico bij schuldschade

Allriskpakketten die wel telefoondekking bieden, rekenen steeds vaker een eigen risico bij reparatie. Soms is dit te omzeilen door het toestel te laten repareren bij een aangesloten reparateur. Wordt het toestel voor een snelle reparatie naar de winkel op de hoek gebracht, dan moet men dit vaak (deels) zelf betalen. “In onze consumentencontacten merken we regelmatig teleurstelling bij mensen die horen dat de schade aan hun mobiel niet wordt vergoed”, zegt Guido Rodenburg van Independer. “In sommige gevallen bood hun polis, op moment van afsluiten, nog wel dekking hiervoor. Maar door aanpassingen in de voorwaarden kan dat veranderen.”

Mobiele telefoon meest geclaimde product op inboedelverzekering

Verzekeraars zijn de laatste jaren strenger geworden met vergoedingsvoorwaarden voor val- en stootschade aan mobiele telefoons en andere elektronische devices, zoals tablets. “Vijf jaar geleden concurreerden veel inboedelverzekeraars nog met elkaar om de gunsten van de klant”, vervolgt Rodenburg. “Hierbij adverteerden ze juist met hun allriskdekking voor schade aan mobieltjes en andere devices. Maar kapotte mobiele telefoons behoren inmiddels tot de meest geclaimde producten op de inboedelverzekering. Dat begint verzekeraars veel geld te kosten. Daarnaast is het bijna onmogelijk te controleren of een ongelukje met de telefoon echt in huis is gebeurd, want alleen daar is de inboedelverzekering van toepassing.”

Verzekeraars gaan verschillend om met deze groeiende kostenpost

Sommige partijen kiezen voor het invoeren of opschroeven van het eigen risico bij schuldschade. Anderen bieden alleen volledige dekking als de klant zijn telefoon bij een gecontracteerde reparateur laat herstellen. Ook zijn er verzekeraars die schade aan elektronica uit het allriskpakket hebben gehaald en een aparte elektronicaverzekering aanbieden. Maar er zijn ook verzekeraars die nog wel volledige dekking bieden voor telefoonschade, zonder verdere voorwaarden. De verschillen in dekking zitten overigens vooral in schuldschade, waarbij de eigenaar binnenshuis zijn telefoon per ongeluk stoot of laat vallen. Diefstal of brandschade in het huis van de eigenaar van de telefoon is bij alle inboedelverzekeraars gedekt.

Benieuwd hoe uw mobiele apparatuur verzekerd is?

Neem gerust contact met ons op om te checken of uw mobiele telefoon en andere apparatuur goed verzekerd zijn via particulieren@veldhuisadvies.nl of bel 0578-699799. We helpen u graag.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld