Verzeker wat u nodig heeft

Filter

Verzeker wat u nodig heeft

Financiele planning

De basisverzekering is wettelijk verplicht. Alle kosten voor direct noodzakelijke medische hulp (huisarts en ziekenhuis) zijn gedekt. Naast de basisdekking kunt u zich aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld fysiotherapie, tandartskosten, orthodontie of andere zorg die u belangrijk vindt. Maar is dit ook altijd slim om te doen?

Aanvullend verzekeren

De aanvullende zorgverzekering valt niet onder de Zorgverzekeringswet. Dat betekent dat zorgverzekeraars zelf mogen bepalen welke aanvullende verzekeringen zij aanbieden en onder welke voorwaarden. Een zorgverzekeraar mag u dus weigeren voor de aanvullende verzekering. Ook kan de zorgverzekeraar voor de aanvullende zorgverzekering een hogere premie vragen wanneer u ouder of chronisch ziek bent.

Orthodontie

De keuze voor de aanvullende dekking hangt af van uw gezinssituatie en wensen. Wanneer u bijvoorbeeld opgroeiende kinderen heeft kunt u te maken krijgen met orthodontie (beugel). Kosten voor een beugel lopen al snel op naar € 2.500,- Tussen verzekeraars is er verschil in vergoeding voor orthodontie, er zijn ook verzekeraars die een wachttijd hanteren. Ons advies is om tijdig te informeren naar de mogelijkheden voor vergoeding.

Tandarts

Een tandartsverzekering is een aanvullende zorgverzekering, en dus is het niet verplicht deze af te sluiten. Het kan wel van pas komen als u regelmatig problemen met uw gebit heeft. Maar als u eigenlijk nooit problemen met uw gebit heeft? En alleen een of twee keer per jaar naar de tandarts gaat voor een periodieke controle? Dan kan het vaak goedkoper zijn om het bezoek aan de tandarts zelf te betalen. In dat geval kunt u zelf een spaarpotje aanleggen om zo de rekening van de tandarts te kunnen bepalen. Dit leidt tot een besparing wanneer de rekening van de tandarts lager is dan de te betalen jaarpremie voor een tandartsverzekering.

Fysiotherapie

Veel mensen maken gebruik van fysiotherapie. Heeft u de afgelopen 2 jaar bijvoorbeeld gebruik gemaakt van dit onderdeel? Zo ja, kijk dan hoeveel behandelingen u nodig had op jaarbasis. Dit kunt u als richtlijn gebruiken bij uw keuze voor 2017.

Medicatie

Gebruikt u medicijnen die niet vergoed worden in de basisverzekering, of moet u bij de apotheek altijd een deel van de kosten zelf betalen? Dan is het goed om de geneesmiddelenvergoeding in de verschillende aanvullende verzekeringen te vergelijken.

Alternatieve geneeswijzen

Maakt u gebruik van alternatieve geneeswijzen zoals bijvoorbeeld chiropractie of homeopathie? Deze geneeswijzen worden vergoed in de meeste aanvullende verzekeringen en niet in de basisverzekering. Schat hierbij goed in hoeveel behandelingen u op jaarbasis nodig heeft en vergelijk de verschillende verzekeringen aan de hand van de zorg die u nodig denkt te hebben.

Uw (aanvullende) verzekering laten vergelijken?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken om uw verzekeringen door te spreken? Neem dan gerust contact met ons op via tel. (0578) 699 778 of mail naar zorgverzekering@veldhuisadvies.nl.

Wilma Florijn
Adviseur Particulieren
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens volgens het privacy reglement. *

  • * verplicht veld