Vertrouwenspersonen | Veldhuis Advies

Een externe vertrouwenspersoon
als onderdeel van een goed beleid
op psychosociale arbeidsbelasting

Vertrouwenspersonen

Soms hebben medewerkers te maken met een onveilige of onprettige werkplek, wat hen letterlijk ziek kan maken. Bijvoorbeeld door pesterijen, discriminatie, seksuele intimidatie of andere vormen van grensoverschrijdend gedrag. Wist u al dat u als werkgever verplicht bent om te zorgen voor een veilige werkomgeving? Het hebben van een vertrouwenspersoon waar medewerkers hun verhaal of klacht bij kwijt kunnen kan daar aan bijdragen. U kan binnen de organisatie iemand opleiden en aanwijzen als vertrouwenspersoon, maar voor een slachtoffer kan het erg lastig zijn open over de problemen te praten met zo'n interne collega. Een externe vertrouwenspersoon verlaagt de drempel voor het aankaarten van problemen. Zo werkt u aan een goede werksfeer en houdt u uw mensen duurzaam inzetbaar!

Waarom een externe vertrouwenspersoon inschakelen?

  • Luisterend oor en begeleidt bij het vinden van oplossingen
  • Onafhankelijk, onpartijdig en anonimiteit gegarandeerd
  • Ervaren, ook met complexe situaties

Meer weten over vertrouwenspersonen? Lees het in deze blog.

Onze vertrouwenspersonen staan klaar voor uw medewerkers

Ervaren, tactisch en begripvol

Goede vertrouwenspersonen zijn schaars. Bij onze dochteronderneming NLG Werk niet! We hebben een aantal kundige en ervaren vertrouwenspersonen die tactisch en begripvol om kunnen gaan met elke situatie. Van ongewenste omgangsvormen en grens-overschrijdend gedrag tot integriteitszaken zoals fraude en misstanden. Onze vertrouwenspersonen weten hoe ze uw medewerkers en hun klacht in goede banen moeten (bege)leiden.

Ons aanbod

  • Een vaste vertrouwenspersoon op stand-by als vraagbaak, luisterend oor en als klachten-begeleider
    € 195,- excl. btw per jaar  
  • Wanneer de vertrouwenspersoon daadwerkelijk wordt ingeschakeld door een medewerker
    € 130,- excl. btw per uur

Meer informatie over vertrouwenspersonen

Wat doet een vertrouwenspersoon voor uw organisatie en uw medewerkers? Hoe loopt een begeleidingsprocedure? Deze en meer vragen worden beantwoord in de Veldhuis Advies podcast over grensoverschrijdend gedrag en de vertrouwenspersoon. Beluister de podcast direct op deze site of via Spotify.

Vraag direct een vertrouwenspersoon aan