Vaker hypotheek voor flexwerkers | Veldhuis Advies

Vaker hypotheek voor flexwerkers

Filter

Vaker hypotheek voor flexwerkers

huis kopen stel

Perspectiefverklaring voor flexwerkers

Steeds meer flexwerkers kunnen via hun uitzend- of detacheringsbureau een Perspectiefverklaring aanvragen. Hiermee komen zij ook zonder vast arbeidscontract mogelijk in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Waar moet je aan voldoen?

Flexwerkers moeten voor een Perspectiefverklaring minimaal een jaar in dienst zijn bij een uitzendbureau of detacheerder. Deze beoordeelt de vooruitzichten van de aanvrager aan de hand van diens werkervaring en inzetbaarheid. Met een Perspectiefverklaring op zak, kan een flexwerker vervolgens een hypotheek aanvragen bij ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, Regiobank of SNS.

Waar kun je de verklaring aanvragen?

Vanaf 1 januari kunnen ook flexwerkers van Adecco en haar labels Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison in aanmerking voor een Perspectiefverklaring. Dit geldt ook voor de uitzendkrachten van Driessen HRM, Faber Personeelsdiensten, HappyNurse, Timing Uitzendteam, YoungCapital, Actief Werkt!, OTTO Workforce en de Manpower Group. Randstad, Tempo Team en Yacht werken al langer met de Perspectiefverklaring.

De nieuwe marktstandaard?

Verenging Eigen Huis is als een van de initiatiefnemers van de Perspectiefverklaring blij dat steeds meer uitzendorganisaties meedoen. ‘Zo wordt een eigen huis voor steeds meer flexwerkers bereikbaar’, zegt Nico Stolwijk, manager belangenbehartiging van de vereniging. ‘De Perspectiefverklaring kan zo uitgroeien tot de standaard in de markt voor iedereen met een bestendig inkomen zonder vast arbeidscontract.’

Bent u flexwerker en wilt u een hypotheek afsluiten?

Neem contact op met een van onze hypotheekadviseurs en we gaan samen met u kijken naar de mogelijkheden. U kunt ons bereiken op tel. (0578) 211 000 of via hypotheken@veldhuisadvies.nl.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld