Vakantie! Wat verzeker je wel en niet? | Veldhuis Advies

Vakantie! Wat verzeker je wel en niet?

Filter

Vakantie! Wat verzeker je wel en niet?

Head Reisverzekering

Op vakantie kunnen zich ongemakken voordoen die je niet verwacht. Dit kan je onverhoopt geld gaan kosten. Bepaal daarom voor je vertrekt wat jouw risico’s zijn, of je daarvoor bent verzekerd en of je niet dubbel bent verzekert!

risico 1. ziekte of ongelukken

Tijdens de vakantie kan je medische hulp nodig hebben. Via de basiszorgverzekering ben je in het buitenland net zo verzekerd als in Nederland en gelden de Nederlandse voorwaarden en tarieven. Dat wil zeggen: de verzekering vergoedt de zorgkosten tot het maximale tarief dat in Nederland geldt. Geen verrassingen en duurdere zorgkosten ook dekken? Kies bij je reisverzekering dan voor het meeverzekeren van medische kosten.

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is extra bijverzekeren voor medische kosten op reis niet altijd nodig. Controleer goed wat jouw reis- en/of ziektekostenverzekering vergoedt en wat de maximale vergoedingen zijn. Zo weet je of je voldoende bent verzekerd!

risico 2. spullen gestolen

Bij een doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor diefstal op vakantie. Je kunt uiteraard ook een kortlopende reisverzekering hiervoor afsluiten. Check thuis de voorwaarden, zoals eigen risico of voor welke landen de dekking geldt. Zijn er spullen van je gestolen, doe dan altijd aangifte van diefstal op het politiebureau. Het bewijs van aangifte moet je tonen aan je verzekeraar.

Risico 3. annuleren

Stel dat je door ziekte of een sterfgeval niet op vakantie kunt of je de vakantie vroegtijdig moet afbreken. Je kan kiezen dit risico te lopen. Maar wat als je je vakantie later wilt inhalen en je hebt daar niet voor gespaard? Met een annuleringsverzekering krijg je de reissom vergoed. Let op! Ook je reisverzekering is van belang als je op je vakantieadres de vakantie moet annuleren, bijvoorbeeld voor repatriëringskosten. Maar ook als je bijvoorbeeld bij een sterfgeval acuut terug naar huis wilt, kan het zijn dat de kosten van terugkeer hoog zijn. Deze kosten worden niet gedekt door de annuleringsverzekering, maar door de reisverzekering. Het kan per verzekeraar verschillen hoeveel zij vergoeden.

risico 4. autopech

Vaak bieden dealers bij een auto jonger dan drie jaar een mobiliteitsgarantie aan binnen Europa. Hiermee ben je dus verzekerd bij pech onderweg. Is je auto ouder, maar heb je wel een volledige casco autoverzekering, dan kan het zijn dat hier een buitenlanddekking en dus een dekking voor pechhulp bij zit. Soms geldt die dekking alleen in geval van ongevallen. Ook kan het zijn dat het ontvangen van hulp bij pech onderweg is gedekt via je lidmaatschap bij een pechhulpdienst. Mocht dit allemaal niet het geval zijn, dan kun je je auto ook nog apart verzekeren voor pechhulp, zodat je bij pech hulp onderweg, een vervangende auto of repatriëring van je auto naar Nederland ontvangt.

Ga je, naast je zomervakantie, vaker per jaar op vakantie? Een doorlopende reisverzekering kan in dat geval goedkoper zijn. Eventueel kan onze adviseur voor je berekenen of jij hiermee geld kunt besparen. Neem direct contact op!

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld