• Persoonlijk advies
  • Alle kennis in huis
  • Complete oplossingen
  • Volledig ontzorgd
  • klantwaardering 9,1

Uw huis verduurzamen financiert u zo

Met de hoge gas- en huizenprijzen krabben sommige mensen zich nog maar een keer achter de oren. Misschien is het verduurzamen van de eigen woning wel de beste optie, maar waar begint u eigenlijk wanneer u dit wilt gaan overwegen? Welke subsidies zijn er beschikbaar? Wat levert het u op?

Uw huis verduurzamen financiert u zo

Een scala aan mogelijkheden

Zonnepanelen, dubbel glas, een groen dak. Maar liefst 70% van de Nederlanders overweegt het treffen van energiebesparende voorzieningen in of aan hun woning. En twee derde van de huizenbezitters wil ook echt gaan investeren in het verduurzamen.

Tussen de wens en de uitvoering zitten echter nog wel wat bezwaren. Die hebben vaak te maken met te weinig kennis van de kosten en het rendement van de maatregelen. Ook onbekendheid met de financieringsmogelijkheden weerhoudt veel huishoudens nog van het ondernemen van actie.

Uw eigen (spaar)geld gebruiken

De verduurzamende maatregelen financieren met eigen geld wordt door de meeste huiseigenaren gedaan. Vaak wordt dat gezien als een mooi alternatief voor de spaarrekening, omdat die op het moment weinig tot niets oplevert. Dan heeft u meer aan, bijvoorbeeld, de opbrengst van zonnepanelen.

Een nieuwe of aangepaste hypotheek

Wanneer de investering voor verduurzaming groter is dan €10.000,- (en dat is het al snel bij verduurzamende maatregelen) dan kiest één op de vijf woningbezitters ervoor om de hypotheek te verhogen. Dat is vrijwel bij elke geldverstrekker een mogelijkheid wanner je een hypotheek afsluit. Maar het is vaak ook mogelijk om je bestaande hypotheek met dat doel op te hogen, mits het allemaal binnen de voorwaarden past. Een energiezuinig huis lever bij sommige geldverstrekkers bovendien een rentekorting op. Uw financieel adviseur kent alle regels en kan u adviseren wat in uw situatie het verstandigst is.

Subsidie en leningen via de gemeente

Naast de route van de hypotheek kan u kijken wat uw gemeente doet. Er bestaan bijvoorbeeld duurzaamheidsleningen. Op verbeterjehuis.nl kunt u invullen in welke gemeente u woont en krijgt u een overzicht van welke subsidies en leningen tot de mogelijkheden behoren.

Wat raadt een adviseur u aan?

Steeds meer hypotheekadviseurs hebben zich bekwaamd in woningverduurzaming en kunnen u precies vertellen welke regels er zijn en wat in uw situatie verstandig is. Misschien kunt u een deel financieren en een deel uit eigen middelen betalen. Ook ik het bijvoorbeeld mogelijk om een depot te nemen en het geld later te besteden. In vrijwel elk hypotheekgesprek komt dit aan de orde. Maar ook wanneer u al een hypotheek heeft loont het de moeite om in gesprek te gaan.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over welke financiële mogelijkheden er voor u zijn om uw woning te verduurzamen? Neem contact op met onze adviseurs. Mail naar [email protected] of bel 0578 211 000 voor het maken van een (digitale) afspraak.


Gerelateerde berichten

Scroll naar boven