Uw autoverzekering en corona: wanneer bent u verzekerd? | Veldhuis Advies

Uw autoverzekering en corona: wanneer bent u verzekerd?

Filter

Uw autoverzekering en corona: wanneer bent u verzekerd?

Kunt u door de coronacrisis uw rijbewijs niet op tijd verlengen doordat u bijvoorbeeld niet medisch gekeurd kunt worden? Of gebruikt u uw auto helemaal niet in deze periode en wilt u het kenteken tijdelijk schorsen? In dit artikel meer over autoverzekeringen en corona.

Mijn rijbewijs verloopt en ik kan mij niet laten keuren, zodat ik geen nieuw rijbewijs kan aanvragen. Mag ik dan nog autorijden en ben ik dan nog verzekerd?

Rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode vanaf 16 maart 2020 blijven geldig tot 1 juni 2020. Dat heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat besloten. U kunt dus tot 1 juni blijven rijden met een verlopen rijbewijs. U blijft verzekerd en krijgt geen boete als u staande wordt gehouden. Er zijn wel een paar voorwaarden:

  • De maatregel geldt voor mensen die een rijbewijs hebben met een geldigheid van 5 of 10 jaar. Mensen waarvan het rijbewijs korter geldig is, bijvoorbeeld 1 of 3 jaar, kunnen geen gebruik maken van deze maatregel.
  • De regeling geldt niet voor bestuurders die via de politie bij het CBR zijn gemeld en waarvan het rijbewijs is ingevorderd, ingehouden, geschorst of ongeldig is verklaard. De regeling geldt ook niet wanneer het CBR een bestuurder een maatregel heeft opgelegd, zoals bijvoorbeeld een cursus of onderzoek.
  • Deze tijdelijke regeling geldt alleen voor het rijden binnen Nederland.

Ik gebruik mijn auto niet, kan ik het kenteken schorsen?

Twee auto’s op de oprit terwijl het hele gezin thuis zit? Als u verwacht dat u uw auto lange tijd niet zult gebruiken, dan kunt u via de website van het RDW het kenteken schorsen. U betaalt dan geen wegenbelasting en bent niet langer verplicht een autoverzekering te hebben. Let wel goed op: een autoverzekering beschermt niet alleen tegen schade door aanrijdingen, maar ook tegen diefstal of vandalisme. U kunt ook met een auto die stilstaat nog steeds een casco-dekking nodig hebben. Check dit goed bij uw financieel adviseur of verzekeraar.

Ik wil mijn auto gebruiken om maaltijden te bezorgen.

Gaat u uw privévoertuig (scooter of auto) inzetten voor zakelijke doelen, zoals het bezorgen van maaltijden, dan is er in de regel géén dekking. Vrijwel alle polisvoorwaarden van auto- en scooterverzekeringen sluiten zakelijk of bedrijfsmatig gebruik uit. Een aantal verzekeraars heeft aangegeven een tijdelijke uitzondering te maken. Als u deze voertuigen toch in wilt zetten, neem dan vooraf contact op met uw verzekeringsadviseur of verzekeraar.

Er gebeuren minder ongelukken: kan mijn premie niet omlaag?

Minder verkeer, minder schade, minder ongelukken. Maar de exacte impact daarvan op het aantal schadeclaims dat bij autoverzekeraars binnenkomt, is nog niet bekend. Veel verzekeraars geven ook aan dat het nog te vroeg is om die balans op te maken.

Meer weten?

Heeft u vragen over uw autoverzekering en de daarbij behorende dekking? Neemt u hiervoor gerust contact met ons op. Dit kan via 0578 – 699 799 of via particulieren@veldhuisadvies.nl. Wij helpen u graag.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld