Uniek glasvezelinitiatief in Heerde | Veldhuis Advies

Uniek glasvezelinitiatief in Heerde

Filter

Uniek glasvezelinitiatief in Heerde

ftto heerde

Ondernemers in Heerde slaan de handen ineen en zorgen als ondernemerscollectief voor de aanleg van een zakelijke glasvezelnetwerk in Heerde en Wapenveld. “Het project is uniek om 3 redenen,” meldt Johan Meijerhof van NVA Projects BV, de exploitant, “De financiering wordt voor een groot deel door lokale ondernemers gedaan die daarmee zorgen voor een glasvezelnetwerk waar alle ondernemers gebruik van kunnen maken. Het netwerk is toegankelijk voor alle leveranciers van ICT diensten, waardoor er een veel groter aanbod van beschikbare diensten is dan tot nu toe. Ook kleinere ondernemers kunnen aansluiten omdat het ondernemerscollectief dat mogelijk maakt door lage abonnementstarieven te hanteren voor de aansluiting die deze ondernemers nodig hebben.”

Afgelopen woensdag is begonnen met de aanleg. Reeds medio maart zullen de eerste aansluitingen worden geactiveerd. Volgens plan wordt het hele netwerk in mei opgeleverd. In Heerde zijn Boverhoff, Hegin, Van der Most, Veldhuis Advies en de Walbeekgroep betrokken bij de financiering en in Wapenveld de Van der Zee stichting, Van Laar, HEVA Process, de Paardenkliniek en de Veluwse Beveiliging. Beide projecten hebben bovendien een donatie van de Rabobank Noord Veluwe ontvangen.

Het eigendom van de netwerken is ondergebracht in twee BV’s, waarvan de ondernemers per terrein collectief eigenaar zijn, naast de exploitant, NVA Projects BV uit Apeldoorn. Na Heerde staan ook de bedrijventerreinen in Epe en Vaassen nog op de planning. Voor alle netwerken geldt dat de ondernemers zich niet behoeften te bemoeien met de exploitatie, daarvoor is NVA Projects verantwoordelijk. Het netwerk wordt aangelegd door Koning & Hartman uit Veenendaal en de actieve operator (belichter) is Weserve uit Hengelo.

Een standaard abonnement 100 Mbps kost 99 euro per maand en 1.000 euro eenmalig. Er is specifiek abonnement voor 69 euro per maand, bestemd voor klein zakelijke gebruikers. Dat betekent dat een ondernemer vanaf 99 euro per maand internet kan afnemen op glasvezel. Door de Rabo donatie zijn de eenmalige kosten dan beperkt tot 500 euro. Dee regeling geldt alleen voor de ondernemers die voor 1 mei aanstaande aansluiten. Daarna geldt het tarief voor na-aansluitingen en dat bedraagt 2.500 euro.

“Alle reden voor de ondernemers in Heerde en Wapenveld om nu een abonnement af te sluiten. Camping De Zandkuil, Campus Juigdzorg, VSO De Sprengen en Groot Stokkert worden ook aangesloten op het netwerk. Daarom worden de particuliere bewoners aan de Veldweg, Veldkampseweg, Koerbergseweg en de Hoornerveensewegen ook geïnformeerd over de mogelijkheden om met een particulier abonnement (met tv) aan te sluiten op het netwerk. Hetzelfde geldt voor de sportverenigingen”, aldus Meijerhof.

Op de foto staan v.l.n.r. Johan Meijerhof (NVA Projects BV), Martijn Nijhof (Boverhoffgroep Heerde), Eric van Leeuwen (adviseur grootzakelijke relaties van Veldhuis Advies) en Arend van de Beek (managing partner van de Walbeek Groep).

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld