Trouwen en verzekeren | Veldhuis Advies

Trouwen en verzekeren

Filter

Trouwen en verzekeren

Head trouwen ringen

Welke verzekeringen zijn relevant als u gaat samenwonen, trouwen of een geregistreerd partnerschap aan gaat?

Wanneer u gaat samenwonen, trouwen of voor een geregistreerd partnerschap kiest, is het verstandig om eens goed te kijken naar uw verzekeringen. En wist u dat u een speciale trouwverzekering kunt afsluiten? Lees hier welke verzekeringen relevant zijn voor u.

Trouwverzekering

In Nederland kunt u zich voor vrijwel alles verzekeren, zo bestaat er ook een bruiloftsverzekering of trouwverzekering. Over het algemeen hangt er een flink prijskaartje aan een bruiloft. In geval van onverwachte tegenslagen tijdens de grote dag kunt u dankzij een trouwverzekering de geleden financiële schade (deels) vergoed krijgen van de verzekeraar. Wanneer de feestlocatie afbrandt, er rode wijn over uw jurk valt of als er iemand uit de naaste familie ernstig ziek blijkt te zijn is het mogelijk dat u de gemaakte kosten terugkrijgt van de verzekeraar. Er zijn verschillende verzekeraars die een dergelijke trouwverzekering aanbieden. Lees de voorwaarden echter wel goed door om te kijken wat er wel en wat er niet vergoed wordt.

Lopende verzekeringen

Wanneer u gaat samenwonen, trouwen of geregistreerd partners wordt is het noodzaak om uw verzekeringen eens samen met uw partner door te lopen. Waar bent u voor verzekerd en bent u nu niet dubbel verzekerd? Bekijk welke verzekeringen u los van uw partner heeft afgesloten en of deze verzekeringen eventueel aangepast of opgezegd dienen te worden. Dit kan veel geld schelen. Het is ook mogelijk dat huidige verzekeringen moeten worden aangepast. Bieden de huidige verzekeringen nog wel voldoende dekking? De inboedelverzekering moet bijvoorbeeld verhoogd worden omdat nu ook alle elektronica van uw partner binnen de verzekering valt. Is dat wel gedekt in uw huidige inboedelverzekering?

Let op: na een verhuizing worden verzekeringen niet automatisch stopgezet.

Verzekeringen samenvoegen

Soms kan het verstandig zijn om verzekeringen op beide namen te zetten, zodat u en uw partner hier beiden van kunt profiteren. Voorbeelden zijn de aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, de collectieve zorgverzekering en de doorlopende reisverzekering. Informeer bij de verzekeraar hoe u verzekerd bent en wat de mogelijkheden voor u en uw partner zijn.

Nieuwe verzekeringen afsluiten

Tot slot kan het ook zo zijn dat u en uw partner gezamenlijk nieuwe verzekeringen af moeten sluiten. Heeft u bijvoorbeeld al een levensverzekering afgesloten of een overlijdensrisicoverzekering zodat uw partner goed achterblijft wanneer u komt te overlijden? Denk hier goed over na wanneer u gaat samenwonen, trouwen of geregistreerd partnerschap aangaat.

Wilt u weten wat u allemaal moet regelen als u gaat samenwonen, trouwen of een geregistreerd partnerschap aan gaat? Neem contact met ons op via particulieren@veldhuisadvies.nl of via tel. 0578 – 699 799

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld