Tips voor een veilige jaarwisseling | Veldhuis Advies

Tips voor een veilige jaarwisseling

Filter

Tips voor een veilige jaarwisseling

Tijdens en net na de jaarwisseling worden er bij verzekeraars veel schades gemeld. Begin 2019 liep het totale schadebedrag op tot bijna 13 miljoen euro. En dan hebben we het alleen nog maar over particuliere schades aan woningen en personenauto’s. Dit enorme bedrag gaat gepaard met veel narigheid voor de mensen die het overkomt. Met deze tips kun je zelf, als particulier of ondernemer, iets doen om schade te voorkomen. En als het dan toch misgaat, bekijk dan ook de vijf antwoorden op veelgestelde verzekeringsvragen.

Vijf tips voor een veilige jaarwisseling

  1. Sluit ramen en brievenbussen. Zo voorkomt u dat vuurwerk naar binnen wordt gegooid of vuurpijlen in je woning of (bedrijfs)gebouw belanden.
  2. Zet auto’s, bedrijfswagens, brommers of scootmobielen in de garage als dat mogelijk is.
  3. Bent u tijdens de jaarwisseling niet thuis? Zorg er dan voor dat iemand een oogje in het zeil houdt en het juiste noodnummer heeft. Beveiligingscamera’s en alarmsystemen kunnen ook helpen, maar probeer zelf zo snel mogelijk ter plaatse te zijn als er iets aan de hand is.
  4. Leeg containers, sluit ze af en zet ze binnen als dat mogelijk is. Plaats daarnaast geen brandbare spullen binnen 10 meter van het (bedrijfs)gebouw.
  5. Gaat u zelf oliebollen bakken? Zet de friteuse op een veilige plaats, houd de deksel bij de hand en vergeet niet om het apparaat na gebruik uit te zetten. Loop ook nooit met de hete pan. Bak de oliebollen niet onder invloed van alcohol, maar bak ze van tevoren. Bestellen kan natuurlijk ook!

Meer weten

Wilt u meer weten over verzekering en hoe u verzekerd bent? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via particulieren@veldhuisadvies.nl of bel 0578-699799. We helpen u graag.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld