Storm Ciara op komst dit weekend! | Veldhuis Advies

Storm Ciara op komst dit weekend!

Filter

Storm Ciara op komst dit weekend!

De kans is groot dat het aan het eind van het weekend gaat stormen in Nederland. De storm, die de naam Ciara heeft meegekregen, zorgt eerst voor onstuimig weer in Groot-Brittannië en trekt daarna onze kant op. Het is de eerste storm in Nederland die een naam krijgt.

Storm Ciara

Er wordt verwacht dat Ciara zowel aan de kust als landinwaarts voor zware windstoten van zeker 100 kilometer per uur gaat zorgen, later op zondag of in de nacht van zondag op maandag. ,,Dan zou het aan de kust minstens windkracht 9 kunnen worden”, stelt meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza, al houdt hij een slag om de arm over hoe zwaar de storm zal zijn. ,,Er zit nog wat onzekerheid in – er zijn wat extreme voorspellingen – maar het staat vast dat er een aantal dagen onstuimig weer aan zit te komen.”

Stormen waarvoor het KNMI een code oranje of rood uitgeeft, krijgen sinds afgelopen september een naam. Het weerinstituut werkt daarbij samen met weerdiensten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Die hebben de aanstaande zuidwesterstorm een naam gegeven: Ciara. Dat wordt dus ook voor Nederland overgenomen. Het meteorologisch instituut zegt dat naamgeving van stormen het bewustzijn van gevaar verhogen. ,,Het is voor mensen meteen duidelijk waar het over gaat”, beaamt Janssen. Als het zondag inderdaad zo onstuimig wordt, zou het de eerste storm mét naam zijn voor ons land.

Tips om stormschade te voorkomen

Uiteraard kunt u zelf het een en ander doen schade door deze storm te voorkomen. Wij hebben enkele tips voor u op een rij gezet.

  • Kijk naar uw dakpannen, schoorsteen, zonnepanelen en antennes op uw dak. Zitten er geen dingen los?
  • Sluit uw ramen en deuren. Ook eventuele rolluiken en garagedeuren.
  • Haal losse spullen uit de tuin. Denk aan fietsen, een tuinset, losse potten en planten en dergelijke.
  • Verwijder dode takken uit bomen, zodat deze bij een harde windvlaag geen schade kunnen aanrichten.
  • Woont u in een open gebied? Dan is het verstandig om een bliksemafleider op uw dak te plaatsen, om de kans op een blikseminslag te minimaliseren

Stormschade? En nu?

Als u toch schade heeft geleden aan uw woning of auto door noodweer, dan valt die schade vaak onder de dekking van uw inboedel- en opstalverzekering (woning) of autoverzekering. De verzekeraar stelt dan samen met u de schade vast en zorgt ervoor dat de schade zo snel mogelijk hersteld kan worden.

Bent u verzekerd bij Veldhuis Advies en heeft u schade geleden? Neem dan bij acute schade zo snel mogelijk contact op met ons op. Wij hebben een alarmlijn welke zeven dagen per week bereikbaar is. Is de schade niet acuut? Dan kunt u contact opnemen met een van onze schadebehandelaars. U kunt hen bereiken op werkdagen van 08.30 tot 17.30 via 0578-699777. U kunt ook uw schade online melden bij Veldhuis Advies. Geef uw schade hiervoor door via www.veldhuisadvies.nl/schademelden.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld