Startende ondernemer? Denk aan de volgende verzekeringen | Veldhuis Advies

Startende ondernemer? Denk aan de volgende verzekeringen

Filter

Startende ondernemer? Denk aan de volgende verzekeringen

Het is de week van de ondernemer, daarom besteden we deze week extra aandacht aan de verschillende fases van het ondernemerschap. Vandaag, de starter!

Het prille begin, net bij de KVK geweest en alles vastgelegd. Voor het eerst echt voor uzelf werken. Misschien heeft u uw baan in loondienst opgezegd, misschien doet u het werk naast uw arbeidscontract, of begint u voor het eerst met werken. Alles is mogelijk en ligt nog voor u open. Een spannende, maar misschien ook onzekere tijd, waar de financiën nog niet helemaal geregeld zijn en u het veld nog aan het verkennen bent. Gelukkig zijn er verschillende verzekeringsproducten die uw mogelijke risico’s afdichten. Dat geeft een veilig gevoel, waardoor u met alle hartenlust verder kunt bouwen aan uw eigen zaak.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Aansprakelijkheid
Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Natuurlijk werkt u secuur en doet u uw uiterste best om schade te voorkomen. Maar wanneer er onverhoopt toch iets mis gaat en er een fout wordt gemaakt, biedt de beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Als ondernemer bent u aansprakelijk voor schade die u, uw medewerkers of uw producten en werkzaamheden toebrengen aan anderen (letselschade en smartengeld), aan andermans spullen (materiële schade) of aan het milieu (milieuschade). Dit kan ook het gevolg zijn van een fout advies (vermogensschade). De wettelijke rente die u verschuldigd bent kan snel oplopen, net als de kosten van een juridisch proces.

In de bouw
Een beetje afhankelijk van het soort werk dat u doet, maar als u actief bent in de bouw is een CAR-verzekering ook geen overbodige luxe (Construction All Risks). Met deze verzekering dekt u schade aan uw werk. Bijvoorbeeld door diefstal, brand, vandalisme of storm. Maar ook door schade die gemaakt wordt door verkeerd werken.

Cyber security
Waar gewerkt wordt met computersystemen en klantgegevens is een goede cybersecurity belangrijk. De kans op datalekken en ransomware-aanvallen wordt steeds en steeds groter. De gemiddelde kosten van een cyberaanval lopen al snel in de tientallen duizenden euro’s. De cyberverzekering in combinatie met een goede beveiliging zijn daarom ook aan te raden.

Als u niet meer kan werken

In loondienst draagt iedereen netjes iedere maand af voor de sociale verzekeringen, het vangnet dat er voor werknemers is wanneer zij eventueel (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken. Als ondernemer is dat vangnet er echter niet standaard. U bent voor veel zaken aangewezen op uw eigen initiatief. Het is verstandig om met een financieel planner de effecten van arbeidsongeschiktheid inzichtelijk te maken. De arbeidsongeschiktheidsverzekering is er in allerlei geuren en kleuren, er is er dus altijd één die perfect bij uw situatie past.

Een pakket op maat

Iedere situatie is anders, en iedere startende ondernemer heeft eigen wensen. Het is verstandig om eens een gesprek aan te knopen met een verzekeringsadviseur. Onze adviseurs zijn ervaren in de situatie van klein-zakelijke ondernemers en kunnen een verzekeringspakket op maat voor u samenstellen. Misschien heeft u rechtsbijstand nodig, of een inventaris die verzekerd moet worden. Er zijn vele, bewegende onderdelen waar u misschien niet direct aan gedacht heeft. Maar een adviseur wel! Zo heeft u de vrijheid en de zekerheid om lekker te ondernemen en uw bedrijf te laten groeien.

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Neem contact op met een van onze adviseurs. Mail bedrijven@veldhuisadvies.nl of bel 0578 699 789 voor het maken van een (digitale) afspraak. We helpen u graag.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld