Sportscholen en corona: waar moet u rekening mee houden? | Veldhuis Advies

Sportscholen en corona: waar moet u rekening mee houden?

Filter

Sportscholen en corona: waar moet u rekening mee houden?

De versoepelingen van het kabinet om uit de intelligente lockdown te komen zijn in volle gang. Zo gingen de basisscholen eerst open en mochten de contactberoepen starten, en afgelopen week kwam daar onder andere de horeca bij. Waar eerst van 1 september werd gesproken, is nu besloten dat de sportscholen volgende maand open mogen, mits alles goed gaat. Veel sportscholen en sportverenigingen hebben hun leden de mogelijkheid gegeven om tot die tijd buiten te mogen sporten. Maar wat zijn uw risico’s als u dergelijke zaken aan gaat bieden?

Ik geef mijn leden de mogelijkheid om buiten te sporten

Ook wanneer u buiten sportfaciliteiten gaat aanbieden, blijft uw verzekeringspolis geldig zoals voorheen. Wel is het raadzaam om uw adviseur of verzekeraar op de hoogte te stellen van deze activiteiten. U loopt mogelijk extra risico’s. U heeft buiten wellicht een verhoogd risico op diefstal of beschadiging van het materiaal, waarvoor u niet gedekt bent. Enkel diefstal, na braak aan het gebouw die als verzekerd risico-adres op de polis staat, wordt gedekt door uw verzekeraar.

Indien u extra dekking wenst voor risico’s als brand en diefstal, kunt u contact opnemen met uw adviseur of verzekeraar. U kunt dan extra dekking aanvragen voor opgeslagen materiaal in een afsluitbare container (met goedgekeurd slot).

De ventilatie in mijn sportschool wordt aangepast

Om het coronavirus zo veel mogelijk in te perken, wordt sportscholen geadviseerd om de ventilatie zodanig aan te passen, dat er geen hercirculatie van lucht is. Met een simpele ventilator bijvoorbeeld, wordt dezelfde lucht rondgeblazen. Daarom wordt aangeraden om circulatie te realiseren waarbij verse lucht naar binnen komt en ‘vieze’ lucht wordt afgevoerd. Een raam of deur open is hiervoor zeer geschikt, maar ook airco’s met goede filters kunnen voorzien.

Indien u de ventilatie binnen uw sportschool gaat vervangen, of gaat investeren in airco is het raadzaam om uw verzekeraar in te lichten. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor uw inventaris- of opstalverzekering.

Houd u aan de regels!

Het is ontzettend belangrijk om u aan de overheidsmaatregelen te houden. Indien u deze regels overtreed, verliest u mogelijk uw recht op dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. Dat wilt u uiteraard niet in deze tijd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de risico’s die u loopt met uw sportschool? Of wilt u uw persoonlijke situatie eens met een van onze adviseurs bespreken? Dat kan. Neem hiervoor gerust contact op met bedrijven@veldhuisadvies.nl of bel naar 0578 – 699 789.

Marco Klein
Adviseur MKB
Dit artikel is geschreven door:

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld