Zijn smartphones en tablets verzekerd op de inboedelverzekering? | Veldhuis Advies

Zijn smartphones en tablets verzekerd op de inboedelverzekering?

Filter

Zijn smartphones en tablets verzekerd op de inboedelverzekering?

broken_phone_

De meeste mensen brengen veel tijd door met hun mobiele telefoon of tablet. Deze slimme gadgets hebben de desktop en de laptop grotendeels vervangen. Mobiele apparaten hebben veel voordelen ten opzichte van de traditionele computers, dus nemen ze de macht over. De mobiele apparaten hebben daarentegen ook een groot nadeel: ze zijn erg schadegevoelig.

Smartphones, tablets en andere mobiele apparatuur zijn daarom nog maar beperkt meeverzekerd op de inboedelverzekering. Dat is een bewuste keuze van verzekeraars, omdat zij door het grote aantal schadeclaims maatregelen moesten treffen. Wat die maatregelen zijn en wat er nog wel verzekerd is, verschilt per verzekeraar.

Hoe ruim is de inboedelverzekering?

De laatste jaren is er een inboedelverzekering in opkomst die een zeer ruime dekking biedt, inclusief dekking voor van buitenkomende onheilen. Dit betekent eigenlijk dat alle onverwachte gebeurtenissen die binnenshuis ontstaan onder de dekking vallen, tenzij ze expliciet in de polisvoorwaarden worden uitgesloten. Ook de smartphone of tablet is op de inboedelverzekering meeverzekerd.

Is schade aan uw smartphone of tablet verzekerd?

Doordat verzekeraars massaal schadeclaims ontvingen voor kapotte mobieltjes, hebben ze nu maatregelen moeten treffen. Het verschilt per verzekeraar wat er ingehouden wordt. Sommige verzekeraars hebben ervoor gekozen om een eigen risico per gebeurtenis in te stellen van bijvoorbeeld € 150,- voor mobiele apparatuur (waaronder ook de smartphone en de tablet valt). Hierdoor valt een gebroken beeldscherm niet meer te claimen, omdat de reparatiekosten in veel gevallen lager zijn. Andere verzekeraars hebben ervoor gekozen om mobiele apparatuur helemaal uit te sluiten van dekking. Verzekeraars die het nog wel vergoeden, gaan vaak over tot aanpassen van de polisvoorwaarden.

Voorbeeld:
Stel, uw tablet rolt van de bank en het scherm is gescheurd. Deze schade kunt u indienen bij de verzekeraar, maar krijgt u die schade ook uitgekeerd?

Scenario 1: Uw inboedelverzekering biedt geen dekking tegen alle van buitenkomende onheilen.
In dat geval krijgt u de schade niet uitgekeerd. Bel ons en verifieer uw dekking.

Scenario 2: Uw inboedelverzekering biedt wel dekking, maar wel met een hoog eigen risico.
Als de reparatie van uw telefoon € 100,- kost en er geldt een eigen risico van € 150,- dan krijgt u niets uitgekeerd.

Scenario 3: De inboedelverzekering biedt wel dekking met een beperkt eigen risico.
Als het repareren € 125,- kost en er geldt een eigen risico van € 50, – dan krijgt u € 75,- uitgekeerd. De rest betaalt u zelf.

Bekijk uw polisvoorwaarden  Meld uw schade direct

Verzekeraars proberen reparatiekosten van smartphones en tablets uit te sluiten om te voorkomen dat de premies torenhoog worden. Het gaat niet alleen om de uitkering, maar ook de behandelkosten van schades zijn hoog.

Aanvullende dekking voor mobiele apparatuur

Naast dat veel verzekeraars de mobiele telefoons en tablets uitsluiten van de standaard inboedelverzekering, worden er ook aanvullende dekkingen voor mobiele apparatuur ontwikkeld. Zo kunt u voor een klein bedrag per maand de schade aan uw smartphone en tablet bijverzekeren. Op deze aanvullende dekking zijn dan vaak ook gunstige polisvoorwaarden gekoppeld. Zo wordt schade die buitenshuis aan uw mobiele apparaten ontstaat vaak ook gedekt.

Heeft u vragen over het verzekeren van uw mobiele apparatuur? Wij helpen u graag verder! Neem gerust contact met ons op via tel. (0578) 699 799 of via particulieren@veldhuisadvies.nl.

Bert Sluijer
Schadebehandelaar
Dit artikel is geschreven door:

Bert Sluijer werkt ruim 20 jaar als schadebehandelaar. Mensen helpen en ontzorgen wanneer ze schade hebben, ziet hij als het belangrijkste onderdeel van zijn werk.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld