Risicovrij ondernemen bestaat niet | Veldhuis Advies

Risicovrij ondernemen bestaat niet

Filter

Risicovrij ondernemen bestaat niet

Als ondernemer bent u van ons gewend dat wij uw partner zijn bij de beoordeling van uw bedrijfsrisico’s. Wij adviseren op het gebied van preventiemaatregelen en daar waar nodig zoeken wij de beste oplossingen voor u op het gebied van het verzekeren van risico’s. Maar weet u dat wij u op meer vlakken met raad en daad terzijde staan?

Ondernemen is vooruitzien

U weet als geen ander: ondernemen gaat gepaard met risico’s. Niet al deze risico’s en onzekere factoren zijn te ondervangen met een verzekering. Als ondernemer zult u altijd mee moeten bewegen met diverse ontwikkelingen, die van u verlangen dat u uw strategie tijdig aanpast aan de gewijzigde omstandigheden. Doet u dat niet, niet goed of te laat, dan loopt u het risico dat uw onderneming in zwaar weer terechtkomt of zelfs kopje onder gaat. In de dagelijkse nieuwsoverzichten komt u de laatste tijd tal van dergelijke onfortuinlijke ondernemers tegen.

Durft u uzelf de kritische vragen te stellen?

Gewijzigde (markt)omstandigheden vragen om een reactie. Op tijd sparren en actie ondernemen is een must, waarbij oplossingen niet altijd direct voor de hand liggen. U moet dus ‘out of the box’ kunnen en durven denken, vooruitkijken en constant uw doelstellingen aanpassen aan zowel de korte als de lange termijn. Daarbij ontkomt u er niet aan uzelf kritische vragen te stellen. Heeft uw bedrijf over 5 jaar nog bestaansrecht? Hoe is uw bedrijfsopvolging geregeld, zowel financieel als juridisch, fiscaal en organisatorisch?

De financiële kant van uw bedrijf

Uw onderneming is geen eiland. Als ondernemer heeft u te maken met verschillende andere partijen, zoals bijvoorbeeld de financier van uw bedrijf. In de meeste gevallen is dit de bank. In vroeger tijden had u een accountmanager van de bank met wie u regelmatig contact had, maar tegenwoordig hebben veel ondernemers geen vast aanspreekpunt meer of heeft de bank nauwelijks tijd om zich in de specifieke situatie van uw onderneming te verdiepen. Financieringsafspraken zijn lang geleden gemaakt, terwijl de omstandigheden sindsdien zijn veranderd. Is uw rentabiliteit of financiële positie verbeterd? Dan ziet u dit in veel gevallen niet terug in uw financieringsafspraken. Is uw financiële positie daarentegen verslechterd in de ogen van de bank, dan weet men u veelal snel te vinden: in zo’n geval volgen er gesprekken en worden gemaakte afspraken in uw nadeel aangepast.

Ervaren financieringsspecialisten staan voor u klaar

Veldhuis Advies werkt samen met ervaren financieringsspecialisten. Deze financieringsspecialisten sparren graag met u over uw bedrijfsstrategie en wijziging van de financieringsstructuur voor nu en in de (naaste) toekomst. Heeft u interesse in een gesprek? Neemt u dan gerust contact met ons op via fpdesk@veldhuis-advies.nl of 0578-211000.

Marcel van den Belt
Erkend Hypotheekadviseur, Gecertificeerd Financieel Planner (FFP)
Dit artikel is geschreven door:

Marcel van den Belt is woonachtig in Zwolle samen met zijn vrouw en 3 dochters. Wat hem drijft in zijn werk is de wil om mensen te helpen met een complex vraagstuk en het makkelijker voor ze te maken.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld