Prinsjesdag 2014 | Maatregelen voor de woningmarkt | Veldhuis Advies

Prinsjesdag 2014 | Maatregelen voor de woningmarkt

Filter

Prinsjesdag 2014 | Maatregelen voor de woningmarkt

Head Rijtjeshuis

Een week na Prinsjesdag 2014. De belangrijkste maatregelen voor de woningmarkt leest u hier.

Restschuld

De aftrekbaarheid van de rente op restschuld wordt verlengd van 10 naar 15 jaar. Veel bezitters kunnen nu niet verhuizen omdat hun huis onder water staat. Dat beperkt de doorstroming op de woningmarkt. Met deze verlenging ontstaan er ruimte om makkelijker met een restschuld te verhuizen. Deze verlenging geldt voor restschulden die zijn ontstaan in de periode vanaf 29 oktober 2012 tot en met 2017. Volgens Vereniging Eigen Huis scheelt het al snel een paar honderd euro per maand.

Hypotheekaftrek

De afgesproken crisisregel voor woningbezitters met dubbele hypotheeklasten is uitgebreid. Krijgt u uw huis niet verkocht, dan kunt u de hypotheekrente 3 jaar aftrekken in plaats van de eerdere 2 jaar.

Verhuisregeling

De verruimde verhuisregeling blijft ook in 2015 en daarna van kracht. Dit houdt in dat een huiseigenaar in 2015 voor een leeg te koop staande woning nog hypotheekrenteaftrek krijgt tijdens het jaar waarin het leeg in de verkoop is gezet en de drie jaren daarna. Tegelijkertijd geldt ook in 2015 nog dat voor de gekochte, maar nog in aanbouw zijnde woning de rente aftrekbaar is vanaf het moment van aankoop en de drie daarop volgende jaren.

Verbouwen tegen laag BTW-tarief

De BTW maatregel voor verbouwingen is verlengd tot juli 2015: btw-tarief van 6% op arbeid bij een verbouwing. Vanaf deze datum geldt weer het Btw-tarief van 21%. Het kabinet en de oppositiepartijen hebben dit besluit op Prinsjesdag formeel definitief gemaakt.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Per 1 juli 2015 wordt de bovengrens voor een nieuwe Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verlaagd van € 265.000 naar € 245.000.

Schenkingsvrijstelling

Maak dit jaar nog gebruik van de schenkingsvrijstelling, want de maatregel wordt niet verlengd. Schenk in 2014 belastingvrij tot €100.000 aan uw kinderen en aan een ieder die u wilt helpen met de aankoop of verbouwing van een huis of aflossing van de hypotheek. Voorwaarde is wel dat het gaat om:

  • de schenking van een woning
  • een schenking voor aanschaf, verbetering of onderhoud van een woning
  • een schenking voor aflossing van de eigenwoningschuld.
  • óf schenking voor de afkoop van verschuldigde rechten van erfpacht, opstal en beklemming of betaling van de restschuld.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld