Premies inkomensverzekeringen stijgen door lage rente | Veldhuis Advies

Premies inkomensverzekeringen stijgen door lage rente

Filter

Premies inkomensverzekeringen stijgen door lage rente

Head DenHaag

Afgelopen dinsdag is de Miljoennota gepresenteerd. Hierin kwam ook de huidige lage rentestand op meerdere onderwerpen terug. De lage rente heeft ervoor gezorgd dat sommige spaarproducten zelfs al een negatieve rente hebben. Dat heeft gevolgen voor de pensioenpremies en -uitkeringen, de premies en uitkeringen van levensverzekeringen, maar ook voor de dekkingsgraden van pensioenfondsen. Wat minder bekend is, is dat de lage rentestand ook gevolgen heeft voor inkomensverzekeringen.

Effect lage rente op reservering voor toekomstige uitkeringsverplichtingen

Als een ondernemer of werknemer arbeidsongeschikt wordt, moet de verzekeraar namelijk een pot geld apart zetten om toekomstige uitkeringen te kunnen betalen. Afhankelijk van de leeftijd waarop de verzekerde arbeidsongeschikt wordt, kan dat gaan om tientallen jaren uitkering. Bij de hoogte van die reservering houdt de verzekeraar rekening met de rente, revalidatie- en overlijdenskansen. Als de rente daalt, dan moet de reservering groter worden. En die pot wordt betaald door alle verzekerden.

Premiestijgingen verwacht voor inkomensverzekeringen

Dit is dan ook de reden dat er premiestijgingen worden verwacht. Die premiestijgingen gelden voor alle inkomensverzekeringen: de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers, maar ook voor WIA-aanvullings- en excedentverzekeringen.


Bron: Aegon Adfis

Veldhuis Advies
Uw financiën, onze zorg!
Dit artikel is geschreven door:

Veldhuis Advies is de grootste organisatie in financieel advies in de regio. Ons bedrijf telt ruim 75 medewerkers. We mogen 18.000 particulieren en 4.000 ondernemers en bedrijven tot onze klantenkring rekenen. Graag geven wij u echter het gevoel, dat u onze enige klant bent. Dan hebben wij ons werk pas goed gedaan.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld