Per 1 juli: Minimumloon, AOW, uitkeringen en huren omhoog! | Veldhuis Advies

Per 1 juli: Minimumloon, AOW, uitkeringen en huren omhoog!

Filter

Per 1 juli: Minimumloon, AOW, uitkeringen en huren omhoog!

Head berekenen

Elk jaar op 1 juli worden er een aantal nieuwe wet- en regelgevingen van kracht. Dit jaar stijgen het minimumloon en de uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Daarnaast gaan de kosten van energie omhoog en vindt de jaarlijkse huurindexatie plaats. Dat blijkt uit een inventarisatie van Wijzer in Geldzaken naar de veranderingen per 1 juli door gewijzigde wet- en regelgeving.

Minimumloon, uitkeringen en huur gaan omhoog

Het minimumloon stijgt op 1 juli 2018 met 1,03%. Daarnaast gaan de AOW en uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid en werkloosheid iets omhoog. Op 1 juli 2018 mogen woningverhuurders de huren indexeren. De huurstijging bij sociale huurwoningen is afhankelijk van het (huishoud)inkomen in 2016. Bij een huishoudinkomen tot € 41.056 stijgt de huur met maximaal 3,9%. Bij een hoger huishoudinkomen is de stijging maximaal 5,4%. Let op: de verhoging kan gevolgen hebben voor de huurtoeslag.

Einde aan verplichte gasaansluiting en hogere energieprijzen

Op 1 juli vervalt de verplichting om woningen standaard op te leveren met een gasaansluiting. Daarnaast verhogen verschillende energiebedrijven de kosten van gas en elektriciteit. Een goed moment om de prijzen van energiebedrijven te vergelijken en eventueel over te stappen. Inschrijven bij een veiling van energieaanbieders kan natuurlijk ook.

Korting op collegegeld voor beginnende studenten

Vanaf het nieuwe schooljaar betalen beginnende studenten (of hun ouders) in het eerste jaar van hun studie € 1.030 collegegeld in plaats van € 2.060. Pabo-studenten krijgen ook in het tweede jaar 50% korting op het collegegeld.

‘Wat betekent dit voor mij?’ geeft consumenten inzicht

Wijzer in geldzaken adviseert consumenten om minstens twee keer per jaar hun financiële situatie na te lopen, onder andere met de online tool ‘Wat betekent dit voor mij?’. Dit hulpmiddel maakt inzichtelijk wat er verandert, welke financiële gevolgen dit kan hebben en wat consumenten daaraan kunnen doen. Doel is dat mensen zich bewust worden van keuzes die zij maken om de eigen financiën bij te sturen. Het persoonlijke overzicht kan eenvoudig worden geprint, opgeslagen of per e-mail verstuurd.

Weten wat de nieuwe financiële veranderingen precies betekenen? Ga naar de tool Wat betekent dit voor mij?

WAT ZIJN DE GEVOLGEN VAN DE VERANDERINGEN?

Graag denken wij bij Veldhuis Advies met u mee wanneer uw situatie dit jaar verandert. Zo kunnen we uw financiële situatie inzichtelijk maken en hier  uw verzekeringen of pensioen op aanpassen. En de veranderingen kunnen ook effect hebben op uw hypotheek. Neem contact met ons op via tel. (0578) 211 000 of fpdesk@veldhuis-advies.nl.

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld