Pensioen3daagse in Heerde en omstreken | Veldhuis Advies

PENSIOEN

Iedereen krijgt ermee te maken…

Pensioen3daagse

Wij doen mee!

De Pensioen3daagse is een initiatief van Wijzer in geldzaken om het pensioenbewustzijn in Nederland te vergroten. Dit is een actie die wij als onafhankelijk adviseur alleen maar kunnen onderstrepen en daarom kunt u tijdens de Pensioen3daagse bij Veldhuis Advies terecht met al uw prangende pensioenvragen. Ook kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend en kosteloos oriëntatie gesprek.

Maak direct een afspraak Stel uw pensioenvraag

Meer over pensioen

Op deze pagina vindt u interessante informatie op uiteenlopende pensioenvraagstukken. Waaruit bestaat een pensioen eigenlijk? Wanneer mag ik officieel met pensioen? Heb ik voldoende pensioen opgebouwd? Leer meer over uw pensioen op deze pagina.

Bent u op de hoogte van uw pensioen?

Er zijn vijf soorten inkomstenbronnen die kunnen bijdragen aan je inkomen als je met pensioen gaat: AOW, het werknemerspensioen, lijfrentes bij banken en verzekeraars, inkomsten uit vermogen en inkomsten uit werk na je pensionering. Of jij na jouw pensionering voldoende inkomsten hebt, kan alleen beantwoord worden aan de hand van jouw persoonlijke regelingen, wensen en omstandigheden. Om daar een globaal inzicht in te krijgen, is het belangrijk dat je inkomsten als je met pensioen gaat op een rijtje zet.

Uw pensioen kan dus bestaan uit 5 onderdelen. Dit noemen we de Pensioenschijf van 5. Hieronder komt u meer te weten over de verschillende onderdelen.

pensioenschijfvan5
aow-pensioenschijfvan5

De AOW is het meest bekende onderdeel. Dit verplichte en collectieve pensioen is voor iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond.

werknemerspensioen-pensioenschijfvan5

Het werknemerspensioen spaar je samen met je werkgever bij een pensioenfonds of verzekeraar.

lijfrente-pensioenschijfvan5

U kunt ook een gedeelte zelf opbouwen met bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering of een bankspaarproduct.

vermogen-pensioenschijfvan5

Wellicht heeft u daarnaast nog eigen vermogen in de vorm van bijvoorbeeld spaargeld, aandelen of een afgeloste hypotheek.

werken-pensioenschijfvan5

Ten slotte kunt u natuurlijk ook blijven werken na uw pensionering, bijvoorbeeld in deeltijd.

Wanneer mag u wettelijk gezien stoppen met werken?

De AOW (Algemene Ouderdomswet) is een basispensioen van de overheid. Iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond en de AOW-leeftijd heeft bereikt, heeft recht op AOW. De AOW-leeftijd gaat in stappen omhoog. In 2016 is de AOW-leeftijd 65 jaar en 6 maanden. De leeftijd waarop jij AOW krijgt is afhankelijk van je geboortedatum. Hiernaast kunt u uw AOW-leeftijd berekenen.

Wanneer u eerder wilt stoppen met werken, kunt u samen met onze adviseur kijken of u voldoende pensioen of ander vermogen heeft om dit te kunnen bekostigen.

Maak direct een afspraak Stel uw pensioenvraag

Hoeveel pensioen heeft u reeds opgebouwd?

Bij een oriënterende afspraak vraagt onze adviseur u om uw DigiD-code mee te nemen, hiermee kunt u namelijk inloggen op mijnpensioenoverzicht.nl. Dit is een site van de overheid die inzicht geeft in uw opgebouwde AOW en werkgeverspensioen. Hiernaast ziet een een uitleg-video over deze site.

Een mooi beginpunt dus om te bepalen welke onderdelen uit de Pensioenschijf van 5 u kunt en moet inzetten om aan uw pensioenbehoefte te voldoen. Die pensioenbehoefte is voor iedereen anders. Samen met onze adviseur gaat u bepalen wat uw behoefte is en hoe u die kunt vervullen.

Maak direct een afspraak Stel uw pensioenvraag

Welke levensgebeurtenissen hebben invloed op uw pensioen?

Pensioen is voor veel mensen een 'ver van hun bed' show. Toch is pensioen dichterbij dan u denkt. In uw privéleven of werksituatie kunnen zich veranderingen voor doen die direct gevolgen kunnen hebben voor uw eigen pensioensituatie of die van uw nabestaanden. Pensioen is dan ook uw hele leven lang actueel. Bekijk de uitleg-video hiernaast over uw pensioen en levensgebeurtenissen.

Gaat u samenwonen of trouwen? Begint u een gezin?  Verandert u van baan? Gaat u voor uzelf beginnen? Wat gebeurt er met uw pensioen wanneer u of uw partner komt te overlijden? Allemaal gebeurtenissen die een grote impact kunnen hebben op uw oudedagsvoorziening. Samen met onze adviseur kunt u kijken naar de impact in uw situatie en hoe u zich hiervoor kunt wapenen.

Maak direct een afspraak Stel uw pensioenvraag


Kom in contact met onze adviseurs

Tijdens de Pensioen3daagse geven wij bij Veldhuis Advies extra aandacht aan uw pensioen. Benut deze kans en maak een vrijblijvend en kosteloos oriëntatiegesprek met één van onze pensioenadviseurs. Of stel uw pensioenvraag via de mail en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, of bel met onze pensioenadviseurs via tel. (0578) 699 769.

Onze pensioenadviseurs

harry_0065.jpg Jenny.png theo_0119-2.jpg marcel_0172.jpg
Harry Stomphorst Jenny Vosselman Theo Hanekamp Marcel van den Belt

Maak direct een afspraak Stel uw pensioenvraag

Neem contact op


Meer weten over pensioen?

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 769 fpdesk@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld