Uw pensioen centraal tijdens de pensioen3daagse | Veldhuis Advies

Uw pensioen centraal tijdens de pensioen3daagse

Filter

Uw pensioen centraal tijdens de pensioen3daagse

pensioenschijfvan5_3daagse2

Het pensioen. De een heeft er slapeloze nachten van, voor de ander is het vooralsnog een ver-van-mijn-bed-show. Toch is het een goede zaak om ook op jonge(re) leeftijd stil te staan bij belangrijke pensioenvraagstukken. Want is het pensioen dat u nu opbouwt, wel voldoende om straks de door u gewenste levensstandaard te financieren? En wat gebeurt er met uw pensioen als u liever eerder zou stoppen met werken, bijvoorbeeld om uw droomreis te maken? Met al deze vragen kunt u bij Veldhuis Advies terecht tijdens de pensioen3daagse. Deze vindt plaats op 1, 2 en 3 november en heeft als doel het pensioenbewustzijn in Nederland te vergroten.

Wat weet u van uw pensioen?

Voor ouderdom geldt iets bijzonders: iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Is dat de reden dat we “nadenken over later” soms het liefst zo lang mogelijk voor ons uitschuiven? Toch is het belangrijk om de vraag hoe uw pensioen geregeld is, tijdig te (laten) beantwoorden, omdat uw situatie van nu invloed heeft op uw latere pensioenregeling. Wat gebeurt er met uw pensioen als u en uw partner gaan scheiden? En hoe regelt u uw pensioen als u besluit minder te gaan werken, bijvoorbeeld om meer tijd te besteden aan uw hobby’s of uw kinderen?

Tijdens de pensioen3daagse buigen de deelnemende financieel adviseurs zich graag over de meest uiteenlopende pensioenvraagstukken.

Bereken uw AOW-gerechtigde leeftijd

Via de hierboven genoemde link kunt u tevens berekenen vanaf welke datum u recht heeft op het basispensioen van de overheid: het AOW-pensioen. Iedereen die in Nederland woont of werkt, bouwt AOW-pensioen op. Deze opgebouwde AOW komt tot uitbetaling als u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Juist in deze term zit ‘m de crux, want de leeftijd waarop uw recht krijgt op AOW wordt stapsgewijs verhoogd en is zodoende afhankelijk van uw geboortedatum.

Bent u benieuwd vanaf wanneer uw AOW-pensioen tot uitbetaling komt, dan hoeft u met de berekening hiervan niet te wachten totdat de pensioen3daagse van start gaat: u voert uw geboortedatum in via de link en de handige tool doet de rest. Valt de voor u geldende AOW-gerechtigde leeftijd u tegen en zou u liever eerder stoppen met werken? Dan kunt u samen met een financieel adviseur bekijken hoe u de tussenliggende periode kan overbruggen. Uiteraard is de pensioen3daagse hiervoor de ideale gelegenheid.

De pensioen3daagse: noteer 1, 2 en 3 november in uw agenda!

De Xe (navragen Marieke) editie van de pensioen3daagse wordt dit jaar gehouden tijdens de eerste drie dagen van november. Deelnemende partijen zijn onder andere de AFM, het Verbond van Verzekeraars, de Nederlandsche Bank, diverse pensioenfondsen, werkgevers en pensioenadviseurs. De pensioen3daagse is een initiatief van Wijzer in Geldzaken en biedt zowel werknemers als zzp’ers interessante informatie over prangende pensioenvragen.

Ieder jaar staat er een ander thema centraal. Tijdens de pensioen3daagse van 2016 ligt de focus op de mensen die in de AFM-studie als risicogroep worden beschouwd: 35- tot 40-jarigen, zelfstandigen, werknemers die arbeidsongeschikt zijn of een tijdelijk contract hebben, alleenstaanden, gescheiden mensen, lagere inkomens en huishoudens met het huis onder water. Behoort u tot een van deze groepen, dan mag u de pensioen3daagse zeker niet missen!

Uw persoonlijke pensioenplannen

Uw pensioenvraagstukken zijn uw hele leven actueel, en altijd dichterbij dan u denkt. Weet u hoeveel pensioen u gaat ontvangen en hoeveel pensioen u nodig heeft om ook later prettig te kunnen leven? Met uw pensionering in het vooruitzicht, zijn er vijf inkomensbronnen van belang: het pensioen dat u als werknemer opbouwt, lijfrentes bij banken en verzekeraars, uw inkomsten uit vermogen, uw AOW-pensioen en de inkomsten uit werkzaamheden die u na uw pensionering verricht. Uw persoonlijke wensen en omstandigheden bepalen of deze vijf bronnen tezamen afdoende inkomsten opleveren om uw oude dag te betalen.

Natuurlijk is dit geen ‘statisch verhaal’: gebeurtenissen van nu hebben gevolgen voor later. Want hoe staat het met uw pensioenopbouw als u volgend jaar uw baan verliest? En hoe kunt u afdoende pensioen opbouwen als u werkzaam bent als zelfstandig ondernemer? Om globaal inzicht te krijgen in uw financiële situatie van straks, is het belangrijk dat u uw situatie van nu goed op een rijtje zet. De pensioen3daagse biedt u hiertoe de perfecte gelegenheid: op verschillende plekken in het land openen adviseurs hun deuren voor u en staan zij klaar om uw persoonlijke pensioenvragen te beantwoorden. Samen met de pensioenadviseurs bekijkt u welke impact diverse life events hebben op uw pensioensituatie én hoe u zich tegen deze gevolgen kunt wapenen. Wij zien u graag op 1, 2 en/of 3 november!

Dick Vos
Erkend Financieel adviseur, Register Pensioenadviseur (RPA), Registeradviseur Assurantiën (RAiA)
Dit artikel is geschreven door:

"Adviseren is nog nooit zo leuk geweest"

Dick Vos (1968) woont in Zwolle, is getrouwd en vader van 4 kinderen. Hij is ruim 28 jaar werkzaam binnen Veldhuis Advies. Zijn grote passie is het adviseren van ondernemers op het gebied van alle financiële vraagstukken.
Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op:

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld