Past uw uitvaartverzekering bij uw wensen? | Veldhuis Advies

Past uw uitvaartverzekering bij uw wensen?

Filter

Past uw uitvaartverzekering bij uw wensen?

Het komt regelmatig voor dat nabestaanden verplicht zijn om met een bepaalde uitvaartorganisatie samen te werken. Doen zij dat niet, dan kan het zijn dat tot hun teleurstelling niet alle kosten worden vergoed. Deze situatie doet zich voor bij zogenaamde natura-uitvaartpolissen.

Bij Klachteninstituut Kifid komen regelmatig klachten binnen van nabestaanden die niet alle kosten van de uitvaart vergoed hebben gekregen. Zij wilden de overledene een mooie uitvaart bezorgen en zijn daarvoor in zee gegaan met een uitvaartverzorger bij wie ze een goed gevoel hadden. Dat is echter niet altijd de uitvaartverzorger die door de verzekeraar is aangewezen.

Geen geldsom maar een pakket

Bij een natura-uitvaartverzekering wordt in tegenstelling tot een kapitaalverzekering geen geldsom uitgekeerd, maar is een pakket aan diensten verzekerd. De grote uitvaartverzekeraars in ons land hebben naast hun verzekeringstak een uitvaarttak met een groot aantal lokale uitvaartverzorgers. Het is voor de verzekeraar onvoordelig wanneer nabestaanden liever met een ándere partij in zee gaan. De verzekeraar mag dan beslissen dat niet alle kosten vergoed worden.

Voorkom verwarring bij uw nabestaanden

Hoe voorkomt u nou deze onduidelijkheid of teleurstelling? Ten eerste door met familieleden en/of intimi openhartig te spreken over uw uitvaartwensen of de wensen duidelijk op te schrijven. Laat weten dat er een verzekering is en wat voor soort verzekering dit is. Heeft u nog geen verzekering (voor uzelf of uw kinderen), laat u dan goed informeren/adviseren voordat u er een afsluit. Wilt u dat uw nabestaanden alle vrijheid hebben om een uitvaartverzorger te kiezen? Wat vind u zelf belangrijk? We helpen u graag bij het verkrijgen van meer inzicht en het afsluiten van een goede verzekering.

Tips

  • Wanneer nabestaanden kiezen voor een partij die niet door de verzekeraar is aangewezen, dan hoort deze partij te vragen naar de eventuele aanwezigheid van een (natura-)uitvaartverzekering en de nabestaanden te informeren over een eventueel financieel risico.
  • Bent u nabestaande en kunt u nergens een uitvaartpolis vinden? Terwijl u zeker weet dat u het overleden familielid er weleens over hebt horen spreken? Dan kunt u contact opnemen met de levensverzekering-zoekservice van het Verbond van Verzekeraars.

Weet u wat het verschil is tussen een uitvaartverzekering of een overlijdsensrisicoverzekering? We leggen het uit in deze blog.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over levensverzekeringen zoals de uitvaartverzekering of de overlijdensrisicoverzekering? Neem eens contact op met uw adviseur om uw vragen te stellen of uw situatie in kaart te brengen. Dit kan via fpdesk@veldhuis-advies.nl of bel 0578 699 769 voor het maken van een (digitale) afspraak. We helpen u graag!

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld