Oversluiten hypotheek kan veel voordeel bieden! | Veldhuis Advies

Oversluiten hypotheek kan veel voordeel bieden!

Filter

Oversluiten hypotheek kan veel voordeel bieden!

veldhuis advies

Nederlanders stappen over, maar niet van hypotheek

Geloof je niet dat je hypotheek oversluiten voordelig kan zijn? Je bent niet de enige. Maar liefst 60% van de Nederlanders denkt dat ook. Dat blijkt uit onderzoek dat de SNS bank door PanelWizard heeft laten doen. Maar lees vooral even door. Want oversluiten kan wel degelijk voordelig zijn.

Besparen op energie, verzekering en provider

Nederlanders besparen graag op hun vaste lasten. Zo stapte de afgelopen 5 jaar bijna 50% van de ondervraagde huiseigenaren over van energieleverancier. En ruim 30% stapte over naar een andere zorgverzekeraar of provider. Jammer genoeg werd besparen op de grootste vaste last ‘de hypotheek’ vaak vergeten. Maar 1 op de 10 hypotheekbezitters stapte over. Veel mensen vinden oversluiten van de hypotheek gedoe (26,6%) of te duur (24,4%).

Hobbels voor oversluiten?

60% van de Nederlanders wil niet oversluiten. De reden? Mensen denken dat ze de extra kosten die ze maken bij het oversluiten nooit terugverdienen. Denk aan:

  • De vergoeding voor het renteverlies die de bank loopt (51%).
  • De extra kosten voor een notaris en het hypotheekadvies (27,5%).

Besparing bij oversluiten?

Slechts 17,6% denkt dat oversluiten van de hypotheek een besparing oplevert. En 18% kijkt sowieso niet of er wat valt te besparen op de hypotheekrente.

Het onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders wijst uit dat de gemiddelde rente die de ondervraagden betalen voor een hypotheek 4% is. Patrick Kuijsters van SNS: “De Nederlandse huiseigenaren laten geld liggen. En dat is zonde. Zowel het oversluiten van je hypotheek als het tussentijds wijzigen van de rente kan een mooie maandelijkse besparing opleveren. Uit onze cijfers blijkt dat klanten die bij SNS tussentijds de rente hebben gewijzigd gemiddeld bruto 211 euro per maand besparen.”

Wie kan er het meeste besparen?

Dertigers betalen vaker hogere hypotheekrente

Veel mensen in de 30 met kinderen onder de 12 jaar betalen nu meer dan de actuele hypotheekrente (73,5%). Voor hen kan het dus zeker lonen om over te stappen van hypotheek. Dit komt ook doordat ouderen beter op de hoogte zijn van de hypotheekrente die zij betalen dan jongeren en dus eerder oversluiten.
Betaal-jij-teveel-rente-leeftijd
Aantal mensen met een hogere hypotheekrente dan de rente van dit moment per leeftijdscategorie.

Voordeel bij een lagere rente per provincie

In Overijssel is er de meeste kans dat er kan worden geprofiteerd van de lage hypotheekrente. 76,9% geeft namelijk aan dat ze een hogere hypotheekrente betalen dan de rente van dit moment. Andere provincies met kansen om te profiteren: Friesland (73,6%), Gelderland (71%), Utrecht (70,6%).
hoge hypotheekrente nederland
Aantal mensen dat een hogere hypotheekrente betaalt dan de rente van dit moment per provincie.

Wat kan oversluiten voor u opleveren?

Bij Veldhuis Advies kijken we graag met u samen naar de mogelijkheden van het oversluiten van uw hypotheek. Ook voor klanten die niet bij de SNS bank zitten is er een voordeel te behalen. Als onafhankelijk adviseur kan Veldhuis Advies samen met u kijken naar de beste aanbieders tegen de meest gunstige voorwaarden die het beste aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op via tel. 0578-211000 of fpdesk@veldhuis-advies.nl.

Direct afspraak maken

Neem contact op


Direct contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op werkdagen tussen 08.00 en 17.30 uur met Veldhuis Advies of maak gebruik van het contactformulier.

(0578) 699 760 info@veldhuisadvies.nl

Klik hier om een schade te melden.

  • * verplicht veld